Παρασκευή, Ιουν 14th

Last updateΚυρ, 21 Φεβ 2021 9am

Font Size

SCREEN

Cpanel

Giles ivf

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΜΒΡΥΟΛΟΓΟΥ

Ο ρόλος του εμβρυολόγου
Αν εσείς και ο σύντροφός σας έχετε πρόβλημα με τη γονιμότητά σας, η εύρεση ενός ειδικού γονιμότητας είναι το πρώτο σημαντικό βήμα για την καλύτερη θεραπεία.


Ο ειδικός γονιμότητας θα σας ενημερώσει για τις διάφορες θεραπείες που υπάρχουν έτσι ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες να μείνετε έγκυος.

Ο ειδικός αναπαραγωγής καθοδηγεί τους ασθενείς προς τη σωστή αξιολόγηση της κατάστασης και τις σωστές αποφάσεις για θεραπεία έτσι ώστε να αυξηθούν σημαντικά οι πιθανότητες να γίνουν γονείς και επομένως να μειωθεί το ψυχολογικό και οικονομικό άγχος τους.

Ο τομέας αυτός είναι ταχύτατα αναπτυσσόμενος και ο ειδικός αναπαραγωγής παίζει σημαντικό ρόλο στην προσφορά λύσεων για την υπογονιμότητα.

Ο ρόλος του εμβρυολόγου είναι πολύ σημαντικός για την επιτυχία της θεραπείας και η εμπειρία των εμβρυολόγων συμβάλλει ζωτικά στην επιτυχία ενός κέντρου αναπαραγωγής. Αν και οι ασθενείς παλιότερα δεν έιχαν συχνά προσωπική επαφή με τον εμβρυολόγο, το αντικείμενο της δουλειάς του ηταν καθοριστικό στην πορεία και επιτυχία της διαδικασίας.

Ο κλάδος της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής είναι σχετικά καινούριος με την γέννηση της Louise Brown –του πρώτου «παιδιού του σωλήνα» το 1978- ήταν η απαρχή της ειδικότητας αυτής.

 

«Η κλινική εμβρυολογία είναι μια ευχάριστη δουλειά. Είναι χαρά μας να εξυπηρετούμε τους ασθενείς, ιδιαίτερα όταν διαπιστώνουμε τη χαρά τους μετά από ένα θετικό αποτέλεσμα»”

 

Ο εμβρυολόγος είναι υπεύθυνος για την ένωση του ωαρίου με το σπερματοζωάριο στο εργαστήριο χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο αριθμό διαφορετικών τεχνικών. Είναι υπεύθυνος για θέματα ανδρολογίας και υπηρεσιών εμβρυολογίας, συμπεριλαμβανομένου της μικρογονιμοποίησης και διαφόρων μοντέρνων τεχνικών της αναπαραγωγικής τεχνολογίας.

Είναι επίσης υπεύθυνος για το εργαστήριο εξωσωματικής όσο αφορά τον έλεγχο ποιότητας των παροχών και την εισαγωγή δεδομένων στα συστήματα αρχειοθέτησης.

 

Eνημέρωση
Η πιο σημαντική αλλαγή ως προς το επάγγελμα του κλινικού εμβρυολόγου είναι το ποσοστό της επαφής με τους ασθενείς σε σχέση με παλιότερα. Αρχικά, στην εξωσωματική γονιμοποίηση η μεγαλύτερη επαφή που είχαν ήταν κατά τη διάρκεια της εμβρυομεταφοράς.

Σήμερα πολλοί εμβρυολόγοι συζητούν με τους ασθενείς, οι οποίοι είναι ολοένα και πιο καλά πληροφορημένοι κυρίως χάρη στο διαδίκτυο. Άλλωστε η επαφή με τους ασθενείς δίνει στον εμβρυολόγο τη δυνατότητα να οριοθετήσει καλύτερα το ρόλο του αλλά και τις διάφορες διαδικασίες.

 

Ομαδική προσπάθεια
Οι καλύτερες κλινικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής είναι αυτές στις οποίες η προσπάθεια που γίνεται είναι ομαδική. Κακή συνεργασία μεταξύ των μελών μιας τέτοιας ομάδας αντικατοπτρίζεται και στην επιτυχία της κλινικής.

 

ΕΥΘΥΝΕΣ....


εμβρυο

 

Ακολουθεί ένα συνοπτικός οδηγός περιγραφής των δραστηριοτήτων του κλινικού εμβρυολόγου

Εργαστηριακός εξοπλισμός μονάδας IVF 

 

  ISIGHT

  fotolia life2  

ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ
Ο δικτυακός μας τόπος στοχεύει στην ενημέρωση σχετικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση. Καλύπτονται θέματα θεωρητικά, τεχνικά, ενώ μπορείτε να βρείτε και διάφορες χρήσιμες
διευθύνσεις σχετικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
.:Ελλάδα για εξωσωματική:.  .:Τα στάδια της Εξωσωματικής γονιμοποίησης σε μια σελίδα:.
.:Δωρεάν ενημέρωση:.

line4

Ο πλήρης οδηγός για την εξωσωματική γονιμοποίηση - ρωτήστε μας για την εξωσωματική γονιμοποίηση ! E- [συμβουλευτική]

 ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEO

Εμβρυομεταφορά. Κλασική IVF. Γονιμοποιημένο ωάριο.
embryolab fert vidfront
Τα γονιμοποιημένα ωάρια καλλιεργούνται μέχρι την
ημέρα της εμβρυομετα-
-φοράς.
100,000 σπερματοζωάρια
προστίθενται σε κάθε ωάριο
και καλλιεργούνται
μέχρι το επόμενο πρωί.
Ένα γονιμοποιημένο ωάριο
στο οποίο διακρίνονται οι
δύο προπυρήνες του
που βρίσκονται στο
κέντρο του.

blogatbottom