Πέμπτη, Μαϊ 23rd

Last updateΚυρ, 21 Φεβ 2021 9am

Font Size

SCREEN

Cpanel

Giles ivf

Νεα ΄΄Μαγική΄΄ τεχνική εξωσωματικής γονιμοποίησης

 

screen embryos4

Νεα ΄΄Μαγική΄΄ τεχνική εξωσωματικής γονιμοποίησης..  επιτρέπει στους γονείς να παρακολουθούν τις πρώτες στιγμές των εμβρύων τους .
Μια ΝΕΑ τεχνική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής που αυξάνει τα ποσοστά επιτυχίας επιτρέπει στους γονείς να παρακολουθούν τα μωρά τους από την στιγμή της σύλληψης.Ένα νέο μικροσκόπιο υψηλής τεχνολογίας καθιστά δυνατή στους επιστήμονες  αναπαραγωγής  να παρακολουθούν την ανάπτυξη των γονιμοποιημένων ωαρίων μέχρι και την πέμπτη ημέρα.
Πιθανές ανωμαλίες κατά την διαίρεση τους είναι δυνατόν να εντοπιστούν με αποτέλεσμα μόνο τα έμβρυα με την καλύτερη ποιότητα που έχουν περισσότερες πιθανότητες να οδηγήσουν σε μια υγιή εγκυμοσύνη μεταφέρονται στην μήτρα.

Οι γονείς που έχουν καταφέρει να αποκτήσουν παιδί με τη νέα τεχνική λαμβάνουν ένα βίντεο με την ΄΄Μαγική΄΄ στιγμή που δείχνει τα έμβρυα να διαιρούνται στην αρχή σε δύο κύτταρα στη συνέχεια σε τέσσερα κ.ο.κΤο μαιευτήριο ΄΄ΜΗΤΕΡΑ΄΄ , ο μεγαλύτερος ιδιωτικός φορέας παροχής υπηρεσιών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής  χρησιμοποιεί εδώ και λίγους μήνες στη μονάδα εξωσωματικής γονιμοποίησης  το μικροσκόπιο συνεχής παρακολούθησης εμβρύων Primo Vision. Είναι πρώτη φορά που το συγκεκριμένο χρησιμοποιείται σε κύκλους αναπαραγωγής σε όλη την Ελλάδα.

Μέχρι στιγμής περισσότερα από 450 έμβρυα έχουν παρακολουθηθεί  με το νέο αυτό μικροσκόπιο. Έχει επιτευχθεί εγκυμοσύνη σε ποσοστό 50% σε σχέση με τα ποσοστά επιτυχίας των ζευγαριών που ακολουθούν τις παραδοσιακές τεχνικές παρακολούθησης  που είναι ~ 30%.  Ήδη έχουν γεννηθεί τα πρώτα μωρά χρησιμοποιώντας τη νέα τεχνική.

Η Μποτζάκη Δώρα, Βιολόγος της Μονάδος Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, του μαιευτηρίου  ΄΄ΜΗΤΕΡΑ΄΄ αναφέρει: ΄΄ Μέχρι στιγμής η αξιολόγηση των εμβρύων IVF περιοριζόταν σε σύντομη παρακολούθηση των εμβρύων σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές συνήθως μια φορά την ημέρα με αναγκαστική απομάκρυνση τους από τους κλιβάνους επώασης.  Όμως η ανάπτυξη των εμβρύων είναι μια δυναμική διαδικασία και η χρήση του συστήματος συνεχής παρακολούθησης τους με το σύστημα Primo Vision επιτρέπει τη συνεχή αξιολόγησή τους χωρίς να τα απομακρύνουμε από τους κλιβάνους στους οποίους καλλιεργούνται. Η δυνατότητα να παρακολουθούμε την ανάπτυξη των εμβρύων συνεχώς μας επιτρέπει να παρατηρούμε πιθανές ανωμαλίες αποκλείοντας έτσι έμβρυα που δεν είναι ιδανικά για εμφύτευση΄΄.

line2

 

 

 

  Η παρακολούθηση των εμβρύων μέσω video-monitoring ( κάμερα) σε πραγματικό χρόνο  μας παρέχει σημαντικές πληροφορίες  για τον ρυθμό ανάπτυξης των εμβρύων, πληροφορίες τις οποίες αδυνατούμε να έχουμε με καθημερινή παρατήρηση της μορφολογίας των εμβρύων, και οι οποίες μας βοηθούνε σημαντικά να επιλέξουμε τα καλύτερα έμβρυα για μεταφορά .
  GOLDILOCKS2
 

A:¨Έμβρυα με γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης  και εκτός των φυσιολογικών χρονικών μοτίβων διαίρεσης  των εμβρύων.

B:¨Έμβρυα εντός των φυσιολογικών χρονικών μοτίβων διαίρεσης

C:Έμβρυα με αργούς  ρυθμούς ανάπτυξης  και εκτός των φυσιολογικών χρονικών μοτίβων διαίρεσης  των εμβρύων.

 

 

Στη συνέχεια μας εξηγεί Η κυρια Μποτζάκη ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα λαμβάνονται φωτογραφίες των εμβρύων μέχρι την στιγμή της εμβρυομεταφοράς τους. ΄΄ Η δυνατότητα που μας παρέχεται να μελετάμε αυτές τις εικόνες μας επιτρέπουνε να επιλέγουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια τα έμβρυα με τις καλύτερες πιθανότητες εμφύτευσης στην ασθενή΄΄.
΄΄ Εκτιμούμε πως η νέα αυτή τεχνολογία μας παρέχει νέες και σημαντικές πληροφορίες που μπορούν να βελτιώσουν τα ποσοστά εγκυμοσύνης ΄΄ . Τα αποτελέσματα και τα ποσοστά εγκυμοσύνης από την χρήση της τεχνολογίας του Primo Vision θα παρουσιαστούν στο συνέδριο ASRM που θα γίνει στο San Diego το 2012.

Η νέα τεχνολογία Primo Vision επιτρέπει τέλος να δίνεται στα ζευγάρια ένα βίντεο με την ανάπτυξη των εμβρύων τους καθ΄ όλη την διάρκεια που αυτά παρέμειναν στο εργαστήριο καθώς και λεπτομερές πόρισμα με σχετικές πληροφορίες, τα οποία μπορεί το ζευγάρι να κρατήσει.

 Time lapse capture frame 1

Time lapse capture frame 2

 

 

 

Βλ. Παρακολούθηση εμβρύων

 

 

 

 

 

 

 

 

  ISIGHT

  fotolia life2  

ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ
Ο δικτυακός μας τόπος στοχεύει στην ενημέρωση σχετικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση. Καλύπτονται θέματα θεωρητικά, τεχνικά, ενώ μπορείτε να βρείτε και διάφορες χρήσιμες
διευθύνσεις σχετικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
.:Ελλάδα για εξωσωματική:.  .:Τα στάδια της Εξωσωματικής γονιμοποίησης σε μια σελίδα:.
.:Δωρεάν ενημέρωση:.

line4

Ο πλήρης οδηγός για την εξωσωματική γονιμοποίηση - ρωτήστε μας για την εξωσωματική γονιμοποίηση ! E- [συμβουλευτική]

 ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEO

Εμβρυομεταφορά. Κλασική IVF. Γονιμοποιημένο ωάριο.
embryolab fert vidfront
Τα γονιμοποιημένα ωάρια καλλιεργούνται μέχρι την
ημέρα της εμβρυομετα-
-φοράς.
100,000 σπερματοζωάρια
προστίθενται σε κάθε ωάριο
και καλλιεργούνται
μέχρι το επόμενο πρωί.
Ένα γονιμοποιημένο ωάριο
στο οποίο διακρίνονται οι
δύο προπυρήνες του
που βρίσκονται στο
κέντρο του.

blogatbottom