Παρασκευή, Ιουν 14th

Last updateΚυρ, 21 Φεβ 2021 9am

Font Size

SCREEN

Cpanel

Giles ivf

ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ

implant

Ωχρινική Φάση - Οδηγίες / ΦαρμακευτικήΥποστήριξη / Παρενέργειες-Λίγα πράγματα είναι γνωστά για την περίοδο μετά την εμβρυομεταφορά παρ'όλο που έχουμε κάποια στοιχεία από μελέτες σε ζώα που μας οδηγούνε σε κάποιους μηχανισμούς της εμφύτευσης. Ακόμα δεν μπορούμε να εξηγήσουμε γιατί πολύ καλά

έμβρυα δεν μας οδηγούν σε εγκυμοσύνες.

Η περίοδος αναμονής της γυναίκας μέχρι να δει αν η προσπάθεια της κατέληξε σε εγκυμοσύνη είναι πολύ δύσκολη και βιώνεται διαφορετικά από κάθε γυναίκα ξεχωριστά. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κάποιες αλλάζουν τελείως τον τρόπο ζωής τους και την συμπεριφορά τους. Οι σκέψεις τους είναι συνέχεια γύρω από το σώμα τους και ειδικά γύρω από την "κοιλιά" τους. Πολλές είναι αυτές που και τις 14 ημέρες τις περνουν στο κρεβάτι πιστεύοντας έτσι ότι αυτό θα βοηθήσει στο να είναι επιτυχημένη η εμφύτευση. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και αυτές που δεν αλλάζουν τίποτα από την καθημερινή τους ζωή παρά μόνο κάποια πράγματα που θα ήταν αντικειμενικά υπερβολικά..

Τελικά δεν είμαστε σε θέση να πούμε τι από τις δύο περιπτώσεις είναι και η πιο σωστή αφου πραγματικά δεν ξέρουμε τι γίνεται μέσα στον οργανισμό που μας δίνει εγκυμοσύνη. Το μόνο που μπορούμε να συστήσουμε σε κάθε γυναίκα είναι να ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες που θα της δοθουν από το κέντρο και να συνεχίσει την ζωή της σε ήπιους ρυθμούς. Ας λάβουμε υπ'οψη μας και τις περιπτώσεις που μια εγκυμοσύνη που έρχεται με φυσιολογικές συνθήκες η γυναίκα δεν γνωρίζει καν τις πρώτες 14 ημέρες ότι μεγαλώνει ένα έμβρυο στο σώμα της.


Βασικές οδηγίες μετά την εμβρυομεταφορά
- Η εμφύτευση των εμβρύων γίνεται μέσα στο διάστημα των επόμενων 2-3 ημερών μετά την εμβρυομεταφορά. Προσπαθείστε να αποφύγετε οποιαδήποτε κοπιαστική εργασία.

- Av ο τόπος διαμονής σας είναι μακριά από την μονάδα, μπορείτε να ταξιδέψετε την ημέρα της εμβρυομεταφοράς, άφοβα, με όποιο μέσο επιλέξετε. Στην διάρκεια του ταξιδιού δεν χρειάζεται να είστε ξαπλωμένη. Οταν φτάσετε στον προορισμό σας να αναπαυθείτε την 1η ήμερα.

- Προτείνουμε να μην παίρνετε άλλα φάρμακα πέρα από εκείνα που σας συνιστούν. Σε περίπτωση που χρειαστεί να πάρετε παράλληλα και άλλη θεραπεία, παρακαλούμε να ενημερώσετε τον γυναικολόγο σας. Αν χρειάζεστε κάποιο αναλγητικό μπορείτε να πάρετε DEPON ή PONSTAN.

-Δεν χρειάζεται να αλλάξετε το διαιτόλογιό σας. Περιορείστε σημαντικά το κάπνισμα και το αλκοόλ.

-Δεν επιτρέπονται σεξουαλικές επαφές μέχρι το τέστ κυήσεως.


Ανάλογα με την περίπτωση θα σας συστηθεί να πάρετε κάποια φάρμακα που μπορεί να βοηθήσουν την εμφύτευση και την ανάπτυξη του εμβρύου.

1) Προγεστερόνη σε ενέσιμη μορφή, κολπικό υπόθετο ή κολπική κρέμα / gel
η προγεστερόνη είναι μία φυσική ορμόνη που παράγει ο οργανισμός στα αρχικά στάδια μιάς εγκυμοσύνης Βελτιώνει το εσωτερικό στρώμα της μήτρας ώστε να βοηθήσει την εμφύτευση του εμβρύου μέσα σε αυτή.

2) Παιδική ασπιρίνη. Μπορεί να αιματώσει καλύτερα το σημείο που θα γίνει η εμφύτευση .

3) Kορτιζόνη. Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει στην εμφύτευση.

Επίσης μπορεί να σας χορηγηθεί αντιβίωση για προληπτικούς λόγους.

 


Είναι πολύ συνηθισμένο να έχετε λίγο αίμα κατά την διάρκεια τις ωχρινικής φάσης. Kαθώς το έμβρυο εμφυτεύεται πάνω στο ενδομήτριο μπορεί να προκαλέσει μια ελαφριά αιμορραγία. Δεν θα πρέπει να διακόψετε τα φάρμακα που σας έχουν δοθεί μέχρι την ημέρα που θα κάνετε το τεστ.

Εάν έχετε μια σταδιακή αύξηση πόνου που μπορεί να συνοδεύεται από ναυτία και δυσκοιλιότητα,
Αύξηση της ποσότητας του αίματος ,έχετε ανεβάσει πυρετό πανω από 38ο-39ο βαθμούς Κελσίου και αισθάνεστε δυσφορία, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με τον ιατρό σας.

Είναι επίσης πολύ συνηθισμένο να έχετε συμπτώματα εγκυμοσύνης κατά την διάρκεια των 14 ημέρων της αναμονής, τα οποία πότε θα εμφανίζονται και πότε θα εξαφανίζονται, γι'αυτό και δεν θα πρέπει να διακόψετε τα φάρμακα που σας έχουν δοθεί μέχρι την ημέρα που θα ξέρετε αν είστε εγκυος ή όχι.


Μπορεί επίσης να αισθάνεστε ένα βάρος χαμηλά ή ακόμα και συμπτώματα πόνου περιόδου για 4 με 10 ημέρες μετά την ωοληψία. Αυτό συμβαίνει γιατί οι ωοθήκες μετά την ωοληψία πιθανόν να πρηστούν προσωρινά.

Σε περίπτωση όμως που παράλληλα αισθάνεστε ναυτίες, πρήξιμο στην κοιλιά, έχετε πάρει πάνω από 5 κιλά μέσα σε 3 ημέρες και ανεβασετε πυρετό που να συνοδεύεται και από πόνο, τότε θα πρέπει να ειδοποιήσετε τον ιατρό σας.

ivf


Συμπτώματα των δύο  εβδομάδων αναμονής 


Τεστ εγκυμοσύνης
Δύο εβδομάδες μετά την προσπάθεια εξωσωματικής θα σας ζητηθεί να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης με λήψη αίματος. Σε αυτήν την εξέταση θα δούμε το επίπεδο της ορμόνης hCG στο αίμα που θα μας δείξει αν η εμφύτευση έχει επιτύχει και περιμένουμε καθε δύο ημέρες να διπλασιάζεται το επιπεδο της ορμόνης
Η επιβεβαίωση μιας κλινικής εγκυμοσύνης έρχεται με την παρουσία αμνιακού σάκκου στην μήτρα και το βλέπουνε υπερηχογραφικά 2 με 4 εβδομάδες μετά το τεστ κυήσεως.

Εάν είστε έγκυος ίσως θα σας ζητηθεί να συνεχίσετε τα φάρμακα που παίρνετε (προγεστερόνη)
Σε περίπτωση που όμως δεν είστε έγκυος μπορείτε νε σταματήσετε τα φάρμακα και η περίοδος σας θα έρθει σε 2 με 5 ημέρες.

Εάν δεν σας έρθει περίοδος μέσα σε 5 ημέρες, παρ'όλο που δεν παίρνετε πια τα φάρμακα , τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ιατρό σας.

 

 ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEO

Εμβρυομεταφορά. Κλασική IVF. Γονιμοποιημένο ωάριο.
embryolab fert vidfront
Τα γονιμοποιημένα ωάρια καλλιεργούνται μέχρι την
ημέρα της εμβρυομετα-
-φοράς.
100,000 σπερματοζωάρια
προστίθενται σε κάθε ωάριο
και καλλιεργούνται
μέχρι το επόμενο πρωί.
Ένα γονιμοποιημένο ωάριο
στο οποίο διακρίνονται οι
δύο προπυρήνες του
που βρίσκονται στο
κέντρο του.

blogatbottom