Δευτέρα, Ιουλ 15th

Last updateΚυρ, 21 Φεβ 2021 9am

Font Size

SCREEN

Cpanel

Giles ivf

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Μωρά από εξωσωματική

Στα 25 χρόνια από το πρώτο «παιδί του σωλήνα» περίπου 1 000 000 παιδιά έχουν γεννηθεί στον κόσμο με μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και λόγω του ειδικού ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος αποτελούν ένα πολύ καλό γκρουπ για μελέτη.


ivfbaby

Συχνά άρθρα στον τύπο κάνουν ανησυχητικές δηλώσεις παντός είδους για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί μετά από εξωσωματική, αλλά αυτό μπορεί να αποδοθεί στο γεγονός ότι.

Α) Πολλές από τις κυήσεις είναι δίδυμες ή τρίδυμες ( που πάντα χρειάζονται παραπάνω φροντίδα και παρακολούθηση.
Β) Σε περιπτώσεις σοβαρής ανδρικής υπογονιμότητας οι σύζυγοι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα γενετικής ανωμαλίας.
Για παράδειγμα ο πατέρας μπορεί να μεταφέρει μια μετάλλαξη που είναι η αιτία της υπογονιμότητάς του (αλλά είναι από κάθε πλευρά φαινοτυπικά φυσιολογικός), τα παιδιά του μπορούν όμως να κληρονομήσουν αυτή την μετάλλαξη.
Γ) Πολλές μελέτες έχουν ελαττώματα και δεν μπορούν να συγκρίνουν με ακρίβεια τα παιδιά που γεννιούνται. Για παράδειγμα μητέρες από εξωσωματική έχουν αυξημένη ηλικία.

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ενέργειες στην τεχνική της μικρογονιμοποίησης, (όπου ένα μόνο σπερματοζωάριο ενίεται σε ένα ωάριο), και πρόσφατες μελέτες έχουν μετριάσει τους φόβους ότι υπάρχει υψηλότερος κίνδυνος γέννησης με γενετικό πρόβλημα.

 


-Πρώτο τρίμηνο

-Ιατρική εμβρύου και υπερηχογραφήματα
-Μέτρηση αυχενικής διαφάνειας
-Προγεννητικός έλεγχος
-Υπερηχογράφημα β' επιπέδου
-Καρυότυπος
-Sex και εγκυμοσύνη

-Rhesus αρνητικό στην εγκυμοσύνη

 

blogatbottom