Παρασκευή, Ιουν 14th

Last updateΚυρ, 21 Φεβ 2021 9am

Font Size

SCREEN

Cpanel

Giles ivf

ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΤΕΣΤ

Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια τι ακολουθεί?

Αρνητικό τέστ εγκυμοσύνης:

Το τηλέφωνο κλείνει αφου έχετε μάθει οτι το τέστ εγκυμοσύνης σας είναι αρνητικό.
Αυτομάτως το αίσθημα ανησυχίας που είχατε, το διαδέχεται μια πολύ μεγάλη απογοήτευση της οποίας την διάρκεια θα την καθορίσει το ίδιο το ζευγάρι.
Το επόμενο βήμα θα είναι να τηλεφωνηθείτε με τον ιατρό σας και να κανονίσετε από κοινού την συναντηση σας μαζί του.
Η πληροφόρηση που θα πάρετε είναι πολύ σημαντική για την επόμενη προσπάθειά σας. Θα πρέπει να αναρωτηθείτε τι ήταν αυτό που δεν πήγε καλά ξεκινώντας απο απλές ερωτήσεις όπως:

Ηταν ικανοποιητική η γονιμοποιήση των ωαρίων? Ήταν ώριμα τα ωάρια / καλής ποιότητας;
Ήταν καλό το ποσοστό γονιμοποίησης?
Μήπως την επόμενη φορά πρέπει να γίνει icsi?

Υπήρχε πρόβλημα κατά την εμβρυομεταφορά (καλή πρόσβαση του καθετήρα)?
Συνήθως δίνονται φωτογραφίες απο τα έμβρυά σας, ήταν καλής ποιότητας?

Πόσες φορές να κάνουμε εξωσωματική?

Αυτή η απάντηση είναι πολύ προσωπική και εξαρτάται από εσάς. Βέβαια εμείς θέλουμε να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από την προηγούμενη φορά και να βελτιώσουμε ότι είναι δυνατόν. Ετσι λοιπόν……

Μήπως πρέπει την επόμενη φορά να αλλάξουμε πρωτόκολλο?
Ίσως να μην είχατε καλή ανταπόκριση από κάποιο πρωτόκολλο οπότε να χρειαστεί να το αλλάξετε, ή να αυξήσετε ή να μειώσετε την δόση του φαρμάκου σας. Ο σκοπός μας σε αυτή την περίπτωση είναι πάντα να είναι βελτιώσουμε την ποιότητα των ωαρίων και των εμβρύων σας.

Μήπως θα ήταν καλό να γίνει υποβοηθούμενη εκκόλαψη;

Θα ήταν καλό να γίνει εμβρυομεταφορά στο στάδιο βλαστοκύστεων;
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αν αποφασίσετε να κάνετε εμβρυομεταφορά στο στάδιο βλαστοκύστης υπάρχει κίνδυνος να μην γίνει εμβρυομεταφορά γιατί τα έμβρυα ίσως να μην φτάσουν στο στάδιο αυτό.
Συνήθως η λύση αυτή προτείνεται σε περιπτώσεις που έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες με έμβρυα 2-3 ημερών χωρίς να έχουμε εγκυμοσύνη.

 

Πότε να ξεκινήσουμε την επόμενη προσπάθεια?

Συνήθως για την επόμενη σας προσπάθεια θα πρέπει να περιμένετε να περάσουν τουλάχιστον 2 μήνες και αυτό για να "ξεκουράσετε" τον οργανισμό σας απο τις ορμόνες και να τον προετοιμάσετε ψυχολογικά, ενω καλό θα ήταν αν θέλετε να αλλάξετε και τον τρόπο ζωής σας καθώς και την διατροφή σας.


Με τις ερωτήσεις αυτές θα αισθανθείτε μια ανακούφιση γνωρίζοντας πως και πότε θα γίνει η επόμενη προσπάθεια προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.


Προσπαθείστε να περιορίσετε το άγχος σας για την επόμενη φορά και δείτε τα πράγματα με ψυχραιμία , άλλωστε έχετε αρκετά στοιχεία από την προηγούμενη σας προσπάθεια που θα σας βοήθησουν. Τα πλεονεκτήματα είναι ότι έχετε ήδη μπεί σε αυτήν την διαδικασία οπότε ο φόβος για το άγνωστο δεν υπάρχει πιά ενώ έχετε γνωρίσει το χώρο και το προσωπικό της μονάδας οπότε θα αισθάνεστε πιο ανετά.

 Καλή επιτυχία!!

info

 
Η Δεύτερη Προσπάθεια
Βραδιά ενημέρωσης στο 'Μητέρα'

Η διαδικασία της εμβρυομεταφοράς με κατεψυγμένα έμβρυα
Αρνητικό τέστ-Ο ρολος του εργαστηριου

blogatbottom