Δευτέρα, Ιουλ 15th

Last updateΚυρ, 21 Φεβ 2021 9am

Font Size

SCREEN

Cpanel

Giles ivf

ΠΡΩΙΜΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

Πρώιμα σημάδια εγκυμοσύνης

Νιώθεις κούραση? Ναυτία? Μπορεί να είσαι έγκυος?

Επίσης, τελευταία κουράζεσαι , σηκώνεσαι από το γραφείο σου 20 φορές την ημέρα για να πας στην τουαλέτα και αισθάνεσαι το στήθος σου να ασφυκτιεί στο σουτιέν σου. Είναι νωρίς ακόμα για να καταλάβεις αν έχεις καθυστέρηση αλλά, είναι αυτά τα πρώτα σημάδια εγκυμοσύνης?
Μπορεί και να είναι. Η κόπωση, η συχνοουρία και το πρήξιμο στο στήθος είναι μερικά από τα πρώτα απλά σημάδια της εγκυμοσύνης και μπορεί να εμφανιστούν ακόμα και αν είναι νωρίς για να κάνεις ένα test εγκυμοσύνης στο σπίτι.
Όσο νωρίτερα το γνωρίζεις, τόσο καλύτερα μπορείς να φρόντισεις για την εγκυμοσύνη σου. Έτσι είναι πάντα καλό να ξέρεις ποιά είναι τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης.
Αν είσαι έγκυος, δεν είναι ποτέ νωρίς (ή πολύ αργά) να ξεκινήσεις να κάνεις σημαντικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σου, όπως να κόψεις την καφεϊνη, την νικοτίνη, το σούσι και το αλκοόλ. Και αν δεν το έχεις κάνει μέχρι τώρα, θα πρέπει να πάρεις βιταμίνες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ίσως επιπλέον να λάβεις φαρμακευτική αγωγή για να θεραπεύσεις άλλες καταστάσεις που πρέπει να σταματήσουν ή  να προσαρμοστούν από την στιγμή που είσαι έγκυος.
Οπότε ποιά είναι τα σημάδια της εγκυμοσύνης για τα οποία να είσαι σε εγρήγορση?
Παρόλο που όλα αυτά μπορεί να είναι μεταξύ των πρώτων συμπτωμάτων εγκυμοσύνης, δεν σημαίνει επ΄ ουδενί ότι είναι οριστικά.

1. Κόπωση
Μεγάλη, ανεξήγητη κόπωση είναι πιθανόν το πιο κοινό σημάδι για τις πρώτες μέρες της εγκυμοσύνης.
Μην προσπαθήσεις να αντιμετωπίσεις την κούραση με μεγάλες δόσεις καφεϊνης αν υπάρχει πιθανότητα να είσαι έγκυος. Αντί γι αυτό, άκου το σώμα σου, ηρέμησε, και προσπάθησε να ξεκουράζεσαι.

2.Αποστροφή στο φαγητό
Η σκέψη οτι ένα γεύμα με κοτόπουλου σε ανακατεύει, και δεν μπορείς να περάσεις  έξω απο ένα εστιατόριο χωρίς να φας κάτι. Σου φαίνεται οικείο? Αν αυτό συμβαίνει, τότε μπορεί να είσαι έγκυος. Πολλές γυναίκες αναφέρουν, πως τέτοιες έντονες αποστροφές στο φαγητό είναι από τα πρώτα συμπτώματα εγκυμοσύνης. Αυτό μπορεί να συμβεί από τα υψηλά επίπεδα β-hCG ορμόνης.


3. Ευαισθησία σε μυρωδιές
Αρώματα που δεν ήταν ποτέ ευχάριστα και αλλά που ήταν ευχάριστα μπορούν επίσης να σε προκαλέσουν να φας κατα την διάρκεια έναρξης της εγκυμοσύνης. Κάτι τέτοιο είναι πιθανό αποτέλεσμα της αύξησης των ορμονών. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείς να κάνεις εκτός από το να τις αποφεύγεις, καθώς επίσης και τον καπνό του τσιγάρου, ο οποίος δεν είναι επιβλαβής και για σένα αλλά και για το μωρό σου.
4.Ναυτία και εμετός
Λόγω της αύξησης ορμονών κατά τις πρώτες μέρες τις εγκυμοσύνης, η ναυτία και οι εμετοί μπορεί να είναι σημάδια πως είσαι έγκυος. Ένα από τα πράγματα που βοηθά τις μέλλουσες μητέρες να παραβλέπουν αυτά τα σημάδια το πρώτο τρίμηνο είναι ο καθησυχασμός που έχουν ότι η ναυτία και ο εμετός είναι πολύ πιθανό να περάσουν μετά από 12 εβδομάδες. Όπως επίσης βοηθά να γνωρίζουν οτι η πρωινές αδιαθεσίες μπορεί να είναι καλό σημάδι, επειδή τα υψηλά επίπεδα β-χοριακής ορμόνης τα οποία προκαλούν αυτές τις πρωινές αδιαθεσίες υποδεικνύουν μια τρέχουσα εγκυμοσύνη.
Νικώντας την καθημερινή και ολημερή αδιαθεσία,- Το κλειδί είναι να μην αφήνεις το στομάχι σου ποτέ άδειο. Να έχεις στο κρεββάτι σου crackers και να τα τρως πριν σηκωθείς απο αυτό κάθε πρωί. Οι βιταμίνες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν επίσης να καταπολεμήσουν την ναυτία σε μερικές από τις μέλλουσες μητέρες. ‘’ Μην παίρνεις τις βιταμίνες σου με άδειο στομάχι’’. Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται καλύτερα αν τις πάρουν το βράδυ ή κατά την διάρκεια του βραδινού.’’

5. Πρήξιμο του στήθους και ευαισθησία.
Άλλα πρώιμα σημάδια της εγκυμοσύνης μπορεί να συμπεριλαμβάνουν αλλάγες στο στήθος. Το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις για το πρήξιμο του στήθους είναι να πάρεις καλύτερο σουτιέν.

6. Συχνοουρία.
Κατά τις πρώτες μέρες της εγκυμοσύνης, η μήτρα μεγαλώνει και πιέζει την ουροδόχο κύστη, προκαλώντας πιο συχνά την ανάγκη για ούρηση. Αυτή η αίσθηση συχνά εξαλείφεται στο δεύτερο τρίμηνο όχι όμως για πολύ καθώς επανεμφανίζεται λόγω της αύξησης της μήτρας και της πίεσης από το κεφάλι του εμβρύου στην ουροδόχο κύστη. Δεν υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί αυτό, αλλά πηγαίνοντας στο μπάνιο ακριβώς πριν από τον ύπνο μπορεί να σου επιτρέψει να κοιμηθείς λίγο παραπάνω. Παρόλα αυτά είναι πολύ πιθανό να σηκωθείς τουλάχιστον μία φορά κατά την διάρκεια της νύχτας για να πας τουαλέτα.

7. Λαχάνιασμα.
Πολλές γυναίκες αισθάνονται  λαχάνιασμα στην αρχή της εγκυμοσύνης. Αυτό συμβαίνει επειδή απαιτείται περισσότερο οξυγόνο λόγω της ανάπτυξης του εμβρύου. Όσο περισσότερο προχωράει η εγκυμοσύνη τόσο πιο έντονο είναι το λαχάνιασμα. Ενημερώστε τον γιατρό σας αν υπάρχει κάποιο ξαφνικό λαχάνιασμα που δεν συνδέεται με κάποιου είδους άσκηση και που ταυτόχρονα νιώθετε πόνο, ή γίνεται χειρότερο όταν ξαπλώνεται, διότι αυτά μπορεί να είναι σημάδια για κάτι πιο σοβαρό.

8. Φυσικές αλλαγές
Αν πιστεύεις ότι μπορεί να είσαι έγκυος επειδή είσαι σεξουαλικά ενεργή χωρίς κάποια προφύλαξη, κανόνισε ένα ραντεβού με το γιατρό σου, επειδή υπάρχουν αλλαγές στο χρώμα του κόλπου και απαλότητα του τραχήλου της μήτρας που ένας καλός γιατρός μπορεί να εξακριβώσει κατά την διάρκεια μιας γυναικολογικής εξέτασης.

Θυμήσου ότι ενώ αυτά είναι πρώιμα σημάδια εγκυμοσύνης, είναι ταυτόχρονα συμπτώματα άλλων πραγμάτων, συμπεριλαμβανομένου του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου (PMS). Το πιο αξιόπιστο πρώιμο σημάδι εγκυμοσύνης είναι η καθυστέρηση εάν έχεις σταθερό κύκλο.
Το τελικό συμπέρασμα? Αν υποψιάζεσαι ότι είσαι έγκυος, πάρε ένα test εγκυμοσύνης από το φαρμακείο ή κάνε ένα test β-χοριακής και κλείσε ένα ραντεβού με τον γυναικολόγο σου.

  ISIGHT

  fotolia life2  

ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ
Ο δικτυακός μας τόπος στοχεύει στην ενημέρωση σχετικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση. Καλύπτονται θέματα θεωρητικά, τεχνικά, ενώ μπορείτε να βρείτε και διάφορες χρήσιμες
διευθύνσεις σχετικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
.:Ελλάδα για εξωσωματική:.  .:Τα στάδια της Εξωσωματικής γονιμοποίησης σε μια σελίδα:.
.:Δωρεάν ενημέρωση:.

line4

Ο πλήρης οδηγός για την εξωσωματική γονιμοποίηση - ρωτήστε μας για την εξωσωματική γονιμοποίηση ! E- [συμβουλευτική]

 ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEO

Εμβρυομεταφορά. Κλασική IVF. Γονιμοποιημένο ωάριο.
embryolab fert vidfront
Τα γονιμοποιημένα ωάρια καλλιεργούνται μέχρι την
ημέρα της εμβρυομετα-
-φοράς.
100,000 σπερματοζωάρια
προστίθενται σε κάθε ωάριο
και καλλιεργούνται
μέχρι το επόμενο πρωί.
Ένα γονιμοποιημένο ωάριο
στο οποίο διακρίνονται οι
δύο προπυρήνες του
που βρίσκονται στο
κέντρο του.

blogatbottom