Τρίτη, Ιουλ 16th

Last updateΚυρ, 21 Φεβ 2021 9am

Font Size

SCREEN

Cpanel

Giles ivf

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

playing

Μετά από μία ομιλία για τα λεγόμενα «designer babies» ακολούθησε αποτύπωση των απόψεων, με βάση ένα ερωτηματολόγιο, ενός πλήθους συμμετεχόντων στo συνέδριo απέναντι σε σύγχρονα ζητήματα αναπαραγωγικής ιατρικής και η μελέτη αυτών σε θέματα κλινικών πρακτικών και έρευνας .( Designer Babies in the Lab. «Εξωσωματική γονιμοποίηση και Μικρογονιμοποίηση. Οι αλήθειες και οι μύθοι» Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012, Μαιευτηρίου «Μητέρα» Ένωση Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ελλάδος. ΟΜΙΛΙΑ)

Αποτύπωση και μελέτη των απόψεων συμμετεχόντων σε συνέδριο εξωσωματικής γονιμοποίησης  απέναντι σε σύγχρονα ζητήματα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (Survey on opinions regarding assisted reproduction from IVF conference).

ΣΚΟΠΟΣ: Η αποτύπωση των απόψεων ενός πλήθους συμμετεχόντων σε συνέδριο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής απέναντι σε σύγχρονα ζητήματα αναπαραγωγικής ιατρικής και η μελέτη αυτών σε θέματα κλινικών πρακτικών και έρευνας .

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ: Συμπλήρωση διανεμόντων ερωτηματολογίων στο κοινό που παρακολούθησε το συνέδριο «Εξωσωματική γονιμοποίηση και Μικρογονιμοποίηση: Μύθοι και Πραγματικότητες» στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος » στην Γενική , Μαιευτική & Παιδιατρική Κλινική ΄΄ΜΗΤΕΡΑ΄΄ .

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Συνολικά συμπλήρωσαν τα ερωτηματολόγια 87 άτομα εκ των οποίων το 90% ήταν βιοεπιστήμονες, ιατροί- γυναικολόγοι και παραϊατρικό προσωπικό. Το 68% των ερωτηθέντων ήταν θήλυ και το 54% κάτω των 35 ετών.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:  Το 78% των ερωτηθέντων συμφωνούν με την υπάρχουσα νομοθεσία που απαγορεύει την επιλογή φύλου για μη ιατρικούς λόγους ενώ το ίδιο ποσοστό συμφωνεί με το δικαίωμα των ζευγαριών να επιλέγουν το φύλο των εμβρύων, είτε με διαχωρισμό φυλετικού χρωμοσώματος είτε με προεμφυτευτική γενετική διάγνωση , για ιατρικούς λόγους. Επίσης, το 82% των συμμετεχόντων διαφωνούν με την εφαρμογή της κλωνοποίησης σε ανθρώπους με σκοπό την τεκνοποίηση, ενώ παρόμοια ποσοστά ιατρών- γυναικολόγων (68%) και των άλλων ειδικοτήτων (70%) πιστεύουν πως η κλωνοποίηση δεν θα εφαρμόζεται στον άνθρωπο μελλοντικά.

Επίσης μελετήθηκαν οι απόψεις των συμμετεχόντων σε καίρια θέματα της αναπαραγωγικής ιατρικής και εμβρυολογίας όπως η ηθική διάσταση της μείωσης εμβρύων σε πολύδημες κυήσεις, των επεμβατικών εμβρυολογικών τεχνικών στα πλαίσια της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (προεμφυτευτική γενετική διάγνωση και μεταφορά κυτταροπλάσματος σε ωάρια) καθώς  και οι θέσεις τους για την διαχείριση των γαμετών είτε για ερευνητικούς λόγους είτε για την επιλογή των εμβρύων με τα επιθυμητά χαρακτηριστικά.

Παρακάτω απεικονίζονται με διαγράμματα και πίνακες  οι απόψεις των συμμετεχόντων πάνω σε όλα τα θέματα που τους ζητήθηκαν να εκφράσουν τις απόψεις  τους

 q1

q2

q345

q678

q910

q1112

q1314

q1516

 

q1718

 

mandf

  ISIGHT

  fotolia life2  

ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ
Ο δικτυακός μας τόπος στοχεύει στην ενημέρωση σχετικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση. Καλύπτονται θέματα θεωρητικά, τεχνικά, ενώ μπορείτε να βρείτε και διάφορες χρήσιμες
διευθύνσεις σχετικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
.:Ελλάδα για εξωσωματική:.  .:Τα στάδια της Εξωσωματικής γονιμοποίησης σε μια σελίδα:.
.:Δωρεάν ενημέρωση:.

line4

Ο πλήρης οδηγός για την εξωσωματική γονιμοποίηση - ρωτήστε μας για την εξωσωματική γονιμοποίηση ! E- [συμβουλευτική]

 ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEO

Εμβρυομεταφορά. Κλασική IVF. Γονιμοποιημένο ωάριο.
embryolab fert vidfront
Τα γονιμοποιημένα ωάρια καλλιεργούνται μέχρι την
ημέρα της εμβρυομετα-
-φοράς.
100,000 σπερματοζωάρια
προστίθενται σε κάθε ωάριο
και καλλιεργούνται
μέχρι το επόμενο πρωί.
Ένα γονιμοποιημένο ωάριο
στο οποίο διακρίνονται οι
δύο προπυρήνες του
που βρίσκονται στο
κέντρο του.

blogatbottom