Πέμπτη, Μαϊ 23rd

Last updateΚυρ, 21 Φεβ 2021 9am

Font Size

SCREEN

Cpanel

Giles ivf

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ

ivf succes

Έγινε το πρώτο βήμα! Αν σας ανησυχεί η γονιμότητά σας επειδή δεν μπορείτε να συλλάβετε, θυμηθείτε ότι η σύλληψη είναι μια ιδιαίτερα πολύπλοκη διαδικασία. Στην πραγματικότητα, μόνο το 25% των ζευγαριών μπορεί να συλλάβει ένα οποιοδήποτε μήνα (το ποσοστό αυτό μειώνεται όσο η ηλικία της γυναίκας αυξάνεται). Κάποια ζευγάρια χρειάζονται περισσότερο χρόνο και προσεκτικότερο σχεδιασμό για να επιτύχουν το στόχο της απόκτησης ενός παιδιού.

Πριν εσείς και ο σύντροφός σας ξεκινήσετε τη διαδικασία των τεστ γονιμότητας θα πρέπει να γνωρίζετε για κάποια στοιχεία από τα οποία μπορείτε να επωφεληθείτε για να συλλάβετε, όπως η παρακολούθηση του μηνιαίου κύκλου και η σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια της ωορηξίας. Αν και μπορεί να μην φτάσετε έτσι εύκολα στο στόχο σας, πάντως είναι μια καλή αρχή..

Εξωσωματική γονιμοποιήση
Φυσιολογικά, η σύλληψη γίνεται στις σάλπιγγες μέσα στο γυναικείο σώμα. Όταν όμως ένα ζευγάρι δεν μπορεί να συλλάβει φυσιολογικά η εξωσωματική γονιμοποίηση επιτρέπει τη σύλληψη εκτός του σώματος της γυναίκας.

Κατά τη διάρκεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης ο γιατρός συλλέγει τα ωάρια από τη γυναίκα κατά την ωορρηξία. Τα ωάρια τοποθετούνται σε καλλιεργητικό υλικό και έπειτα εκεί προστίθενται και τα σπερματοζωάρια του άντρα. Το επόμενο βήμα είναι η μεταφορά των εμβρύων που δημιουργούνται στη μήτρα της γυναίκας. Αν το έμβρυο εμφυτευτεί στη μήτρα, τότε μιλάμε για εγκυμοσύνη.

Αν και τα πρώτα στάδια της εξωσωματικής γονιμοποίησης γίνονται με μη παραδοσιακό τρόπο, το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης, συμπεριλαμβανομένου του τοκετού, είναι ίδια με αυτά μιας φυσιολογικής εγκυμοσύνης. Αν και η σύλληψη είναι τεχνητή, τα μωρά που προκύπτουν από εξωσωματική γονιμοποίηση δεν διαφέρουν σε τίποτα από αυτά που προκύπτουν από μια φυσιολογική σύλληψη.


Το κόστος

Κατά προσέγγιση θα μπορούσαμε να πούμε ότι μπορεί να φτάσει τα 3.000 ευρώ. Στο ποσό που θα σας πούνε από το κέντρο δεν συμπεριλαμβάνονται τα φάρμακα.

Τα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία καλύπτουν ικανοποιητικά το κόστος της φαρμακευτικής αγωγής για περιορισμένους κύκλους θεραπείας.

 

Τεχνικές της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

σπερματέγχυση - μία απλή διαδικασία που μπορεί να είναι το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση υπογονιμότητας. Ο προσδιορισμός της ωορρηξίας της γυναίκας παρακολουθείται υπερηχογραφικά. Στη συνέχεια ο γιατρός εγχύει το επεξεργασμένο σπέρμα στη μήτρα με καθετήρα.

εξωσωματική γονιμοποιήση - περιλαμβάνει τη συλλογή των ωαρίων και του σπέρματος τα οποία έρχονται σε επαφή στο εργαστήριο και γίνεται γονιμοποίηση έξω από το ανθρώπινο σώμα. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασία είναι η δημιουργία εμβρύων, που τοποθετούνται στην μήτρα.

μικρογονιμοποίηση ωαρίων (ICSI) - χρησιμοποιώντας μια ειδική τεχνική στο εργαστήριο αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες για γονιμοποίηση του ωαρίου, όταν υπάρχει πολύ χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων.

Από τον Giles Palmer- κλινικός εμβρυολόγος και Διευθυντής του Τμήματος Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Μαιευτηρίου 'Μητέρα'

 

ivf-info


6 Helpful Steps:


Αυτοδιάγνωση - κάνετε τη διάγνωση μόνη σας
Βραδιά ενημέρωσης στο 'Μητέρα'
Πριν την εξωσωματική-εξετάσεις και θεραπείες
Η εξωσωματική με απλά λόγια
e-συμβουλευτική και χρήσιμες συμβουλές

Για άντρες

 

Εκτός Αθηνών;

blogatbottom