Τρίτη, Ιουλ 16th

Last updateΚυρ, 21 Φεβ 2021 9am

Font Size

SCREEN

Cpanel

Giles ivf

ΑΝΔΡΙΚΗ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

mouselsperm2 Ανάλυση Σπέρματος, Μέθοδος ICSI (Μικρογονιμοποίηση ωαρίων), Μέθοδος TESE (βιοψία όρχεως),Αποδοχή Σπέρματος δότη.

Συλλογή και ανάλυση σπέρματος: Η ανάλυση σπέρματος γίνεται μόνο με σπέρμα που θα δώσει ο ενδιαφερόμενος την ίδια ημέρα της εξέτασης.Η ανάλυση αυτή μας δείχνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων , την μορφολογία τους καθώς και την κινητικότητά τους.
Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι δεν είναι ακριβής μεθοδος για την γονιμότητά του γιατί δεν μας δείχνει κατά ποσο το σπερματοζωάριο μπορεί να διεισδύσει το ωάριο, όμως είναι πολύ χρήσιμη μέθοδος για να μας κατευθύνει στο τι μέθοδο γονιμοποίησης θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον.
Η ανάλυση σπέρματος γίνεται μέσα σε μία ώρα από την λήψη του. Συλλέγεται με αυνανισμό και τοποθετείται σε ειδικά αποστειρωμένο δοχείο (ουροσυλλέκτη) το οποίο δίνεται από το κέντρο ή το αγοράζετε από το φαρμακείο. Δεν μπορεί να δοθεί σπέρμα για ανάλυση που προέρχεται ύστερα από σεξουαλική επαφή και από προφυλακτικό. Σε κάποιες παριπτώσεις ο ιατρός σας μπορεί να σας πεί να χρησιμοποιείσετε κάποια "ειδικά" προφυλακτικά τα οποία δεν περιέχουν τοξικές ουσίες που θα επηρέαζαν το σπέρμα.
Αν αισθάνεστε κάποια αμηχανία στο να δώσετε σπέρμα είναι απόλυτα φυσιολογικό.Οποιαδήποτε ερώτηση και αν έχετε μπορείτε να την συζητήσετε με τον ιατρό σας.

Πριν δώσετε σπέρμα για ανάλυση θα πρέπει να απέχετε σεξουαλικά για 2-4 ημέρες.

malefactor sperm spermatozoa sperms
sperma men males infertility

 

ICSI (μικρογονιμοποίηση ωαρίων)


icsiicsi-injectionimsisperm

Η μέθοδος της μικρογονιμοποίησης ευξάνει την επιτυχία γονιμοποίησης όταν ο άνδρας έχει πολύ λίγη ποσότητα σπερματοζωαρίων στο σπέρμα του ή αν δεν υπήρξε επιτυχής γονιμοποίηση με την απλή μέθοδο IVF.
Για αρκετά χρόνια ο μικροχειρισμός των γαμετών γινόταν για να αυξηθεί η πιθανότητα γονιμοποίησης όταν το πρόβλημα ήταν ο ανδρικός παράγοντας.
Η πιό σπουδαία και επιτυχημένη μέθοδος είναι το ICSI που εφαρμόστηκε στο Βέλγιο για πρώτη φορά το 1992.
Η μέθοδος αυτή περιλαμβάνει την απλή διαδικασία IVF σε συνδυασμό με κλινικές εργαστηριακές τεχνικές ICSI.
Σε αυτην την περίπτωση ένα σπερματοζωάριο διαπερνά ένα ωάριο με την βοήθεια μίας "βελόνας" (πιπέτας). Με τον τρόπο αυτόν δεν χρειάζεται από μόνο του το σπέρμα να διαπεράσει το ωάριο για να γίνει η γονιμοποίηση όπως γίνεται "φυσιολογικά".

line2

Μέθοδος IMSI

Το IMSI είναι μια πραγματικού χρόνου {real time} τεχνική οπού τα σπερματοζωάρια επιλέγονται πριν την μικροένεσή τους. Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας ένα αντεστραμμένο μικροσκόπιο που είναι ικανό να μας παρέχει μια πολύ μεγαλύτερη μεγέθυνση (περίπου 6000 φορές) από εκείνη που μέχρι τώρα χρησιμοποιούνταν στα εργαστήρια αναπαραγωγής (200 φορές) για τη μέθοδο ICSI. Περισσότερα...IMSI

 

 ΙΜΣΙ

Μέθοδος TESE (βιοψία όρχεως)

pese   Σε περιπτώσεις αζωοσπερμίας, η βιοψία όρχεως μπορεί να μας καθορίσει αν τα σπερματοζωάρια μπορεί να ληφθούν από τον όρχι.
arrow   Σε πολλές περιπτώσεις αν σπερματοζωάρια δεν είναι ορατά κατά την απλή ανάλυση σπέρματος, μπορούν να περισυλλεγούν από διάφορα μερη του όρχεος.
tese   Σε πολλές περιπτώσεις αν σπερματοζωάρια δεν είναι ορατά κατά την απλή ανάλυση σπέρματος, μπορούν να περισυλλεγούν από διάφορα μερη του όρχεος.
Η μικροχειρουργική αυτή επέμβαση μπορεί να γίνει μία μέρα πριν την ωοληψία, ή πριν ακόμα αρχισει την θεραπεία η γυναίκα και ορχικός ιστός να καταψυχθεί.

 

tese

Αποδοχή σπέρματος δότη

Εάν ο σύζυγος έχει σοβαρό πρόβλημα με το σπέρμα του ή αν ακόμη ύστερα από εξέταση σπέρματος και TESE δεν βρεθούν σπερματοζωάρια, τότε είναι δυνατόν να επιτευχθεί γονιμοποιήση από σπέρμα δότη.
Το σπέρμα που χρησιμοποιείται σε αυτήν την περίπτωση είναι πάντα κρυοσυντηρημένο για τουλάχιστον 6 μήνες στην τράπεζα σπέρματος έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να εξετασθεί για ηπατήτιδα, HIV κλπ.
Εάν τελικά γίνει αποδεκτή η χρήση σπέρματος από δότη, η τελική απόφαση από το ζευγάρι δεν θα γίνει αμέσως. Η χρήση σπέρματος από δότη απαιτεί μια περίοδο προσαρμογής και από τους δύο συζύγους. Υπάρχει η δυνατότητα η επιλογή του σπέρματος από δότη να περιέχει γενετικά χαρακτηριστικά του συζύγου δηλαδή να έχει παρόμοιο ύψος, χρώμα ματιών, σωματική διάπλαση όπως επίσης και την ίδια ομάδα αίματος με τον σύζυγο.

 


Τι είναι η κιρσοκήλη?

blogatbottom