Τρίτη, Φεβ 27th

Last updateΚυρ, 21 Φεβ 2021 9am

Font Size

SCREEN

Cpanel

Giles ivf

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΜΒΡΥΟΛΟΓΙΑΣ

friends

 

Ακολουθεί ένα συνοπτικός οδηγός περιγραφής των δραστηριοτήτων του κλινικού εμβρυολόγου σε καθημερινή βάση:

 

Ημέρα 0: Ωοληψία και συλλογή σπέρματος
Μετά την ωοληψία θα μάθετε πόσα ωάρια συλλέχθηκαν. Από αυτόν τον αριθμό κάποια δεν θα είναι κατάλληλα για ICSI ή για την κλασική IVF. Μόνο όσα ωάρια είναι ώριμα ενδέχεται να γονιμοποιηθούν. Σε γενικές γραμμές, ένα ποσοστό γονιμοποίησης της τάξης του 50% και άνω θεωρείται καλό.

dora

egg

Ημέρα 1: 18 ώρες μετά την ωοληψία
Η γονιμοποίηση πιστοποιείται με την παρουσία 2 προπυρήνων, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το χρωμοσωμικό υλικό από τους 2 γονείς. Σε αυτό το στάδιο δεν μπορούμε να προβλέψουμε πώς θα εξελιχθούν τα έμβρυα.

180

pnnn

Ημέρα 2: 48 ώρες μετά την ωοληψία (ενδεχόμενη ημέρα εμβρυομεταφοράς)
Σε κάθε αναπτυξιακό στάδιο υπάρχει και ένας ιδανικός αριθμός κυττάρων που θα πρέπει να έχουν τα έμβρυα. Σε αυτό το στάδιο τα έμβρυα πρέπει να είναι μεταξύ 2 και 4 κυττάρων.

ebio

 Ημέρα 3: 72 ώρες μετά την ωοληψία (ενδεχόμενη ημέρα εμβρυομεταφοράς)
Σε αυτό το στάδιο τα έμβρυα πρέπει να είναι περίπου 8 κυττάρων. Πιο σημαντικό από το να είναι 8 κυττάρων, είναι ουσιώδες όλα τα κύτταρα του εμβρύου να έχουν διαιρεθεί από την προηγούμενη ημέρα. Αν τα έμβρυα πρόκειται να υποβληθούν στη διαδικασία της προεμφυτευτικής διάγνωσης, τότε η βιοψία εμβρύου πρέπει να γίνει σήμερα.

pgd 
8

Ημέρα 4: Εκτεταμένη καλλιέργεια
Στο στάδιο του μοριδίου τα κύτταρα μέσα στο έμβρυο (περίπου 25-50) χάνουν όλες τους τις διαμορφώσεις και όλα μαζί δημιουργούν μια συμπαγή μάζα κυττάρων. Αυτό συμβαίνει έτσι ώστε να διασφαλιστεί γρήγορη κυτταρική διαίρεση.

morulae 

Ημέρα 5: Βλαστοκύστη (ενδεχόμενη ημέρα εμβρυομεταφοράς)
Το στάδιο της βλαστοκύστης προηγείται της εκκόλαψης και της εμφύτευσης. Μπορεί να ξεκινήσει από πιο νωρίς την 4η ημέρα ή και να αργήσει ως την 7η ημέρα. Μεταφέροντας έμβρυα σε αυτό το στάδιο μπορούμε να επιλέξουμε με περισσότερη ακρίβεια τα καλύτερα έμβρυα που ενδεχομένως να αυξήσουν την πιθανότητα κύησης. Παρόλα αυτά, το μειονέκτημα της εμβρυομεταφοράς βλαστοκύστεων είναι ότι τα έμβρυα θα παραμείνουν σε μια «συνθετική μήτρα» για 2-3 ακόμη ημέρες. Ακόμη και οι καλύτερες συνθήκες που μπορούμε να αναπαραγάγουμε στο εργαστήριο δεν είναι τόσο καλές όσο εκείνες της μήτρας. Γι’ αυτό και η εμβρυομεταφορά βλαστοκύστεων γίνεται κατά προτίμηση σε εκείνους τους ασθενείς που έχουν έμβρυα πολύ καλής ποιότητας.

et 
klen

Ημέρα 6: Εκκολαπτόμενη βλαστοκύστη
Αυτή είναι η τελευταία ημέρα του κύκλου. Αν τα έμβρυα δεν έχουν καταφέρει να φθάσουν μέχρι αυτό το στάδιο τότε απορρίπτονται.

bc

Κρυοσυντήρηση
Έμβρυα που περισσεύουν μετά την εμβρυομεταφορά μπορούν να καταψυχθούν τη 2η, 3η, 5η και 6η ημέρα;. Αυτό καθορίζεται από την ποιότητά τους (για να αυξηθούν τα ποσοστά επιβίωσης μετά την απόψυξη κρίνεται σκόπιμο να καταψύχονται μόνο έμβρυα καλής ποιότητας). Μόλις καταψυχθούν, τα έμβρυα παραμένουν σε αυτό το στάδιο μέχρι να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά.

freeze


info

Κριτήρια παρατήρησης εμβρύων

IVF εικόνες

Inside IVF-Εργαστηριακός εξοπλισμός μονάδας IVF  & Ποιοτικός έλεγχος


 

 

 

 

  ISIGHT

  fotolia life2  

ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ
Ο δικτυακός μας τόπος στοχεύει στην ενημέρωση σχετικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση. Καλύπτονται θέματα θεωρητικά, τεχνικά, ενώ μπορείτε να βρείτε και διάφορες χρήσιμες
διευθύνσεις σχετικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
.:Ελλάδα για εξωσωματική:.  .:Τα στάδια της Εξωσωματικής γονιμοποίησης σε μια σελίδα:.
.:Δωρεάν ενημέρωση:.

line4

Ο πλήρης οδηγός για την εξωσωματική γονιμοποίηση - ρωτήστε μας για την εξωσωματική γονιμοποίηση ! E- [συμβουλευτική]

 ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEO

Εμβρυομεταφορά. Κλασική IVF. Γονιμοποιημένο ωάριο.
embryolab fert vidfront
Τα γονιμοποιημένα ωάρια καλλιεργούνται μέχρι την
ημέρα της εμβρυομετα-
-φοράς.
100,000 σπερματοζωάρια
προστίθενται σε κάθε ωάριο
και καλλιεργούνται
μέχρι το επόμενο πρωί.
Ένα γονιμοποιημένο ωάριο
στο οποίο διακρίνονται οι
δύο προπυρήνες του
που βρίσκονται στο
κέντρο του.

blogatbottom