Πέμπτη, Μαρ 23rd

Last updateΚυρ, 21 Φεβ 2021 9am

Font Size

SCREEN

Cpanel

Giles ivf

PGD ΓΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ

PGDon’t… ................. IVF και για τις μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες


pgd  pgd  pgd


Η προεμφυτευτική διάγνωση για κληρονομικές γενετικές ασθένειες έχει πλέον εδραιωθεί σαν τεχνική κατάλληλη για ζευγάρια που έχουν προδιάθεση να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί με γενετική ασθένεια.

Η εξέταση εμβρύων για χρωμοσωμικές ανωμαλίες (ανευπλοειδία) που ευθύνονται για αποτυχία στην εμφύτευση πριν την εμβρυομεταφορά χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο παρ’όλο που η αποτελεσματικότητά της δεν είναι ακόμα εξακριβωμένη.

Σε μια ομιλία στην Αθήνα, τον Απρίλιο του 2007, η Dr Βούλα Βελισσαρίου, διευθύντρια του Τμήματος Γενετικής και Μοριακής Βιολογίας ρωτήθηκε για τον ρόλο της προεμφυτευτικής διάγνωσης ανευπλοειδιών και για την πιθανότητα στο μέλλον να προτείνεται σε όλες τις περιπτώσεις εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Καλύπτοντας όλες τις πλευρές της γενετικής στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και περιγράφοντας τις ομάδες που μπορεί να επωφεληθούν από αυτή την τεχνική, κατέληξε πως η προεμφυτευτική διάγνωση σε περιπτώσεις πολλών αποτυχημένων προσπαθειών εξωσωματικής γονιμοποίησης ή γυναικών μεγαλύτερης ηλικίας δεν ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη.

Βασιζόμενοι στις δυσκολίες της τεχνικής και αναφερόμενοι στις πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις που περιλαμβάνουν ένα μεγάλο αριθμό ασθενών σε καλά σχεδιασμένες έρευνες (Staessen, 2007, Human Reproduction and Twisk, 2006, Cochrane Review) δεν υπάρχει ιδιαίτερο όφελος από την διάγνωση εμβρύων ως προς την βελτίωση των ποσοστών επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης και γι’αυτό δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

 

ivf

Ερωτήσεις που θέτεις στον εαυτό σου και στην επιστημονική ομάδα πριν ξεκινήσεις την διαδικασία της προεμφυτευτικής διάγνωσης.

Νέα τεχνολογία για τον έλεγχο εμβρύων

  ISIGHT

  fotolia life2  

ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ
Ο δικτυακός μας τόπος στοχεύει στην ενημέρωση σχετικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση. Καλύπτονται θέματα θεωρητικά, τεχνικά, ενώ μπορείτε να βρείτε και διάφορες χρήσιμες
διευθύνσεις σχετικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
.:Ελλάδα για εξωσωματική:.  .:Τα στάδια της Εξωσωματικής γονιμοποίησης σε μια σελίδα:.
.:Δωρεάν ενημέρωση:.

line4

Ο πλήρης οδηγός για την εξωσωματική γονιμοποίηση - ρωτήστε μας για την εξωσωματική γονιμοποίηση ! E- [συμβουλευτική]

 ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEO

Εμβρυομεταφορά. Κλασική IVF. Γονιμοποιημένο ωάριο.
embryolab fert vidfront
Τα γονιμοποιημένα ωάρια καλλιεργούνται μέχρι την
ημέρα της εμβρυομετα-
-φοράς.
100,000 σπερματοζωάρια
προστίθενται σε κάθε ωάριο
και καλλιεργούνται
μέχρι το επόμενο πρωί.
Ένα γονιμοποιημένο ωάριο
στο οποίο διακρίνονται οι
δύο προπυρήνες του
που βρίσκονται στο
κέντρο του.

blogatbottom