Τρίτη, Ιαν 28th

Last updateΚυρ, 21 Φεβ 2021 9am

Font Size

SCREEN

Cpanel

Giles ivf

ΦΥΣΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

looking good

  Η φυσική ιατρική που αρχικά αναπτύχθηκε από τον Ιπποκράτη, στηρίζεται σε φυσικές θεραπείες, όπως η διατροφή, τα βότανα και η υδροθεραπεία. Αναζητά την αρχική αιτία μιας νόσου που μπορεί να πηγάζει από φυσικά, ψυχοσυναισθηματικά ή πνευματικά επίπεδα και αντιμετωπίζει συνολικά το άτομο. Μέσα από αυτή τη θεραπευτική οδό, την ίαση δηλαδή της αιτίας, ο οργανισμός με τη βοήθεια της εσωτερικής θεραπευτικής δύναμής του, θεραπεύει τα επιμέρους συμπτώματα και επανέρχεται σε πλήρη εσωτερική ισορροπία. Η υπογονιμότητα που μπορεί να εκφράζεται με συμπτώματα όπως μείωση της ποιότητας του σπέρματος, έλλειψη ωορρηξίας, διαταραχές εμμηνορυσιακού κύκλου και πολλά άλλα, είναι ένδειξη διαταραχής αυτής της εσωτερικής αρμονίας. Θα πρέπει λοιπόν να βρούμε τις αιτίες αυτής της διαταραχής και να προσπαθήσουμε να τις θεραπεύσουμε, αποφορτίζοντας τον οργανισμό από το τοξικό του φορτίο, που ηλικιακά με την πάροδο του χρόνου γίνεται βαρύτερο.

Ας δούμε λίγο πιο βαθιά στο σώμα. Τα κύτταρα μοιάζουν με σπόρους που χρειάζονται ιδιαίτερα ευνοϊκό περιβάλλον για ν'αναπτυχθούν. Πρόκειται για το "βιολογικό περιβάλλον" το οποίο μόνο όταν είναι σωστό και ισορροπημένο θα αποδώσει καρπούς. Οι ίδιοι κανόνες της φύσεως διέπουν τα κύτταρά μας και ιδιαίτερα τα κύτταρα του ενδομητρίου, όπου θα γίνει η εμφύτευση του εμβρύου. Σ'ένα χωράφι θα πρέπει αρχικά να αφαιρέσουμε τα αγριόχορτα, να ρίξουμε λίπασμα και νερό για ν'αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Γιατί όχι το ίδιο και στο ενδομήτριο; Πρώτα θα πρέπει να αφαιρέσουμε τις τοξίνες, να δώσουμε θρεπτικά συστατικά για το έμβρυο και να αυξήσουμε την παροχή αίματος, ώστε να βελτιωθεί η υποδεκτικότητα του ενδομητρίου...


Το "βιολογικό περιβάλλον" χαρακτηρίζεται από τους εξής παράγοντες:

1) PH. Χαρακτηρίζει τη χημική ισορροπία των ιστών (όξινο ή αλκαλικό). Φυσιολογικά πρέπει να είναι ελαφρά αλκαλικό ώστε να γίνονται σωστά οι κυτταρικές ενζυματικές αντιδράσεις.

2) Βαθμός τοξικότητας. Χαρακτηρίζει τα επίπεδα τοξινών του σώματος.
Τοξίνες είναι τα εξής στοιχεία:
" Βαρέα μέταλλα (υδράργυρος από τα μαύρα σφραγίσματα, κάδμιο από το τσιγάρο)
" Ηπατοτοξικά (ζάχαρη, φυτοφάρμακα, φάρμακα, συντηρητικά κλπ)
" Εσωτερικές τοξίνες (κυρίως μικροβιακά απόβλητα από το παχύ έντερο)
" Ελεύθερες οξειδωτικές ρίζες (ασταθή μόρια από τα οποία λείπει ένα ηλεκτρόνιο που προσπαθούν να πάρουν από άλλα κύτταρα)

3) Επίπεδα μετάλλων στους ιστούς. Βοηθούν στην απομάκρυνση των τοξινών και τη διεξαγωγή των κυτταρικών αντιδράσεων σαν συμπαράγοντες (λαμβάνονται μόνο από την τροφή, καθώς το σώμα δεν μπορεί να τα συνθέσει).

4) Επαρκής απόδοση οξυγόνου. Βελτιώνει τις κυτταρικές λειτουργίες, αλκαλοποιεί το pH, καταργεί τις αναερόβιες διαδικασίες.


Το "βιολογικό περιβάλλον" διαταράσσεται από τις κοινωνικές αιτίες υπογονιμότητας, όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ, η καφεΐνη, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και το στρες, κοινωνικό ή συναισθηματικό. Αυτοί οι παράγοντες θα πρέπει να βελτιώνονται κατά το δυνατόν στο ζευγάρι που πρόκειται να γονιμοποιήσει.


Αποκατάσταση του "βιολογικού περιβάλλοντος"
-Αποτοξίνωση ήπατος, εντέρου, λέμφου. Με τη βοήθεια βοτάνων, ενζύμων και ειδικών συμπληρωμάτων διατροφής. Απομακρύνονται οι τοξίνες και από όργανα του σώματος και τα λιπώδη κύτταρα όπου συνήθως αποθηκεύονται.

-Βελτίωση της διατροφής. Παρέχει τα απαραίτητα συστατικά στον οργανισμό, όπως πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπαρά οξέα, μέταλλα, βιταμίνες και νερό. Επίσης αντιοξειδωτικά για τη δέσμευση των ελευθέρων οξειδωτικών ριζών και ένζυμα για τις κυτταρικές αντιδράσεις.

 

 

Μια σωστή διατροφή για βελτίωση της γονιμότητας θα πρέπει να περιλαμβάνει:

o Νερό 3 λίτρα την ημέρα, φιλτραρισμένο
o Φρέσκα φρούτα και λαχανικά
o Ξηρούς καρπούς και σπόρους (άψητους και ανάλατους)
o Ψάρια
o Φρέσκους χυμούς και αφεψήματα
o Δημητριακά
o Γαλακτοκομικά (μειωμένες ποσότητες, κατσικίσια ή πρόβεια)
o Κρέας (μειωμένες ποσότητες, κατσικίσιο ή πρόβειο)
o Αυγά - κοτόπουλα
o Όσπρια - σύμπλοκους υδατάνθρακες
o Αλκοόλ (1 ποτήρι κρασί ημερησίως αν χρειαστεί)
o Σιτάρι (σε ελάχιστες ποσότητες, ολικής αλέσεως).

Θα πρέπει να αποφεύγονται τα λιπαρά, τα τηγανητά, τα αναψυκτικά, η ζάχαρη, τα γλυκά, ο καφές και το μαύρο τσάι. Επίσης, το ψωμί, οι πίτες, τα ζυμαρικά και τα γλυκίσματα από στάρι.

Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται προϊόντα βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας που χαρακτηρίζονται από την απουσία φυτοφαρμάκων, ορμονών, αντιβιοτικών, συντηρητικών, χρωμάτων και βελτιωτικών της γεύσης. Πολλές από αυτές τις ουσίες βλάπτουν το συκώτι και απορυθμίζουν τη σωστή λειτουργία των ορμονών στο επίπεδο των ορμονικών υποδοχέων.

Μια πολύ ωραία ιδέα, για όσους το επιθυμούν, είναι να ακολουθούν τη διατροφή της ομάδας αίματος. Βοηθάει πολύ στην αλκαλοποίηση του pH και τη βελτίωση της μικροκυκλοφορίας του αίματος και της απόδοσης Ο2 στα μικρά τριχοειδή αγγεία.

Είναι ιδιαιτέρως απαραίτητη η κατανάλωση των ψαριών και των ξηρών καρπών και σπόρων, τα οποία προσφέρουν τα απαραίτητα λιπαρά οξέα των ομάδων Ωμέγα 3 και Ωμέγα 6 αντίστοιχα. Είναι υπεύθυνα για τη σωστή κατασκευή των κυτταρικών μεμβρανών και κατ'επέκταση των ορμονικών υποδοχέων, των σπερματοζωαρίων, την ισορροπημένη παραγωγή ορμονών και προσταγλανδινών των ομάδων ένα και τρία που καταργούν τις φλεγμονώδεις αντιδράσεις και τους πόνους.

Συμπληρώματα διατροφής. Πρέπει να προέρχονται κατά το δυνατόν από φυσικές πηγές, ώστε να έχουν μεγάλη βιοδιαθεσιμότητα και απορροφητικότητα και να συστήνονται από τον θεράποντα ιατρό. Συμπληρώματα που βοηθούν στην υπογονιμότητα είναι:

-Βιταμίνες (C, Ε, συμπλέγματος Β ή πολυβιταμίνες)
-Μέταλλα (ψευδάργυρος, μαγνήσιο, σελήνιο, σίδηρος ή πολυμέταλλα)
-Αντιοξειδωτικά
-Λοιπά (φυτοοιστρογόνα, σκευάσματα οξυγόνου, απαραίτητα λιπαρά οξέα, μεθειονίνη κλπ)

Βελτίωση παροχής αίματος. Βοηθούν η άσκηση, το μασάζ, η υδροθεραπεία, τα αντιοξειδωτικά, το μαγνήσιο και η οστεοπαθητική ανάταξη όταν υπάρχουν πόνοι στη μέση.

Επίσης βοηθούν τα βότανα, τα ιαματικά λουτρά, η έκθεση στον ήλιο, η σωστή αναπνοή, οι θεραπείες οξυγόνου και όζοντος, οι χηλικές θεραπείες απομάκρυνσης βαρέων μετάλλων, οι λασποθεραπείες, η ανάπαυση και ο ύπνος.

Όλες οι οδηγίες βελτίωσης του "βιολογικού περιβάλλοντος" αφορούν τόσο τις γυναίκες όσο και τους άνδρες, το σπερματικό υγρό των οποίων περιέχει συχνά υψηλά επίπεδα ελευθέρων ριζών. Το σπέρμα είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στην καταστροφή από ελεύθερες ρίζες γιατί οι κυτταρικές του μεμβράνες περιέχουν μεγάλες ποσότητες απαραίτητων λιπαρών οξέων, τα οποία οξειδώνονται εύκολα. Ενδείκνυται μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αποφυγή του τσιγάρου και του αλκοόλ. Επίσης, συμπληρωματικά λήψη βιταμίνης C, Ε, ψευδαργύρου και σεληνίου για τη βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος. Η βελτίωση αναφέρεται τόσο στην αύξηση του αριθμού και της κινητικότητας των σπερματοζωαρίων, όσο και στην αύξηση της γονιμοποιητικής ικανότητας, λόγω απομάκρυνσης των ελευθέρων οξειδωτικών ριζών και βελτίωσης της ενζυματικής λειτουργίας.

Η βελτίωση του "βιολογικού περιβάλλοντος" θα μπορούσε ιδιαίτερα να βοηθήσει το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας για εξωσωματική γονιμοποίηση. Κατά τη διάρκεια του κύκλου, θα ήταν πολύ χρήσιμη η τήρηση των κανόνων διατροφής ξεκινώντας 2 μέρες πριν την ωοληψία και για 10 ημέρες, αποφεύγοντας εντελώς τη ζάχαρη, τα γλυκαντικά, το στάρι και τις ζωικές πρωτεΐνες. Μ'αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα ενδομήτριο κατά το δυνατό πιο υποδεκτικό για εμφύτευση.

Η σωστή αξιολόγηση και ρύθμιση του "βιολογικού περιβάλλοντος" μπορεί να βοηθήσει άμεσα στη βελτίωση της υπογονιμότητας. Η αξιολόγηση μπορεί να γίνει είτε κλινικά είτε με ειδικά όργανα μέτρησης και εκτίμησης των παραγόντων που το καθορίζουν. Η απόκτηση ενός ισορροπημένου "βιολογικού περιβάλλοντος" γίνεται με προσωπική προσπάθεια στο επίπεδο της διατροφής, του τρόπου ζωής και με τη βοήθεια φυσικών θεραπειών αν χρειαστεί. Έτσι αποκτάται ορμονική ισορροπία, βελτιώνεται η ποιότητα του σπέρματος και προσφέρεται ένα κατάλληλο έδαφος για την εμφύτευση του εμβρύου είτε στη φυσική γονιμοποίηση, είτε στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

 

Μαρία Τριβέλα

 

  ISIGHT

  fotolia life2  

ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ
Ο δικτυακός μας τόπος στοχεύει στην ενημέρωση σχετικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση. Καλύπτονται θέματα θεωρητικά, τεχνικά, ενώ μπορείτε να βρείτε και διάφορες χρήσιμες
διευθύνσεις σχετικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
.:Ελλάδα για εξωσωματική:.  .:Τα στάδια της Εξωσωματικής γονιμοποίησης σε μια σελίδα:.
.:Δωρεάν ενημέρωση:.

line4

Ο πλήρης οδηγός για την εξωσωματική γονιμοποίηση - ρωτήστε μας για την εξωσωματική γονιμοποίηση ! E- [συμβουλευτική]

 ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEO

Εμβρυομεταφορά. Κλασική IVF. Γονιμοποιημένο ωάριο.
embryolab fert vidfront
Τα γονιμοποιημένα ωάρια καλλιεργούνται μέχρι την
ημέρα της εμβρυομετα-
-φοράς.
100,000 σπερματοζωάρια
προστίθενται σε κάθε ωάριο
και καλλιεργούνται
μέχρι το επόμενο πρωί.
Ένα γονιμοποιημένο ωάριο
στο οποίο διακρίνονται οι
δύο προπυρήνες του
που βρίσκονται στο
κέντρο του.

blogatbottom