Παρασκευή, Δεκ 08th

Last updateΚυρ, 21 Φεβ 2021 9am

Font Size

SCREEN

Cpanel

Giles ivf

ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ

mandchild

Παχυσαρκία και ικανότητα αναπαραγωγής: Πολύ πρόσφατα, στην επιστημονική κοινότητα και λιγότερο στην κοινή γνώμη, έχει συνδεθεί το σωματικό βάρος και οι διατροφικές συνήθειες με την ικανότητα αναπαραγωγής.
Φαίνεται πως υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ σωματικού βάρους και θανάτου οποιασδήποτε αιτιολογίας, μεταξύ των ηλικιών 30-55 ετών. Όταν ο Δείκτης Σωματικής Μάζας (ΔΣΜ) υπερβαίνει το 30, ο σχετικός κίνδυνος θανάτου, που συνδέεται με την παχυσαρκία, ξεπερνά το 50%.
Το αυξημένο σωματικό βάρος συνδέεται με πολλές παθολογικές καταστάσεις όπως καρδιαγγειακή νόσος, διαβήτης, υπέρταση και αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, αρθρίτις, σύνδρομο ευθραύστου χρωμοσώματος Χ, ουρική αρθρίτις, άπνοια ύπνου, νόσοι ήπατος και χοληδόχου κύστεως, καρκίνος παχέως εντέρου.

Επιπροσθέτως,σε σύγκριση με τις φυσιολογικού βάρους γυναίκες οι υπέρβαρες και οι παχύσαρκες γυναίκες έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης παθολογίας που συνδέεται με την αναπαραγωγή, όπως καρκίνο μαστού, τραχήλου, ωοθηκών και μήτρας, εμφάνιση μαιευτικών προβλημάτων και δυσμενή εξέλιξη κυήσεως, ανωμαλίες ορμονών αναπαραγωγής, υπογονιμότητα και ουρογυναικολογικές δυσλειτουργίες.

Εξέλιξη κυήσεως

Αρκετές εργασίες έχουν αποδείξει τη σχέση μεταξύ αυξημένου σωματικού βάρους/ παχυσαρκίας και δυσμενούς εξέλιξης της κυήσεως.

Κάποιες άλλες εργασίες έχουν δείξει την άμεση σχέση μεταξύ υψηλού ΔΣΜ ( >30 και >40) και αυξημένης επίπτωσης διαβήτη κυήσεως και υπέρτασης οφειλουμένη στην κύηση.

Αναπαραγωγή και εδοκρινολογικές αλλαγές

Ένας σημαντικός αριθμός υπέρβαρων και παχύσαρκων γυναικών πάσχει από υπογονιμότητα. Αυτό μπορεί να είναι επακόλουθο ανώμαλης εμμήνου ρήσεως και των συχνά εμφανιζομένων ανωοθυλακιορρηκτικών κύκλων. Ένας μεγάλος αριθμός από αυτές τις υπογόνιμες γυναίκες έχει σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, μια διαταραχή που συνδέεται συχνά με παχυσαρκία, χρόνια ανωοθυλακιορρηξία και ανωμαλία εμμήνου ρήσεως, με ή χωρίς υπερανδρογοναιμία και υπερινσουλιναιμία.

Ανωοθυλακιορρηξία επίσης εμφανίζεται σε ασθενείς με ΔΣΒ >30 εξαιτίας ανώμαλης έκκρισης της υποθαλαμικής GnRH και υποφυσιακής LH και FSH. Ακόμα και σε καταστάσεις χωρίς σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, από μόνη της η υπερινσουλιναιμία, η οποία εμφανίζεται και με αντίσταση στην ινσουλίνη, μπορεί να επηρεάσει την γονιμότητα.

Αν και ο ακριβής μηχανισμός που η παχυσαρκία επηρεάζει την γονιμότητα δεν είναι πλήρως κατανοητός, υπάρχει μια υπερδιέγερση της παραγωγής των ωοθηκικών στεροειδών ορμονών και μια μείωση της συνδέουσας των ορμονών του φύλλου σφαιρίνη (SHBG).

Η αιτία ενός φτωχού αποτελέσματος θεραπείας Εξωσωματικής Γονιμοποίησης μπορεί να οφείλεται σε υποδεέστερης ποιότητας ωάρια, που σαν επακόλουθο έχουν χαμηλότερο ποσοστό γονιμοποίησης. Επίσης μπορεί να οφείλεται και / ή σε αποτυχία εμφύτευσης λόγω ποιοτικά κατώτερου ενδομητρικού περιβάλλοντος. Τελικά φαίνεται πως υπάρχει ένας αριθμός ενδοκρινολογικών αλλαγών που συνδέονται με τις παχύσαρκες ή υπέρβαρες.

Συμπεράσματα

Στηριζόμενοι σε πιο πρόσφατα δεδομένα οι παχύσαρκες και οι υπέρβαρες γυναίκες αποτελούν μια ιδιαίτερη κατηγορία παθολογίας κυήσεως και κατατάσσονται στις κυήσεις υψηλού κινδύνου, όπως είναι π.χ. ο διαβήτης κυήσεως, η πολύδυμη κύηση, κ.α.

Εξαιτίας συχνότερης εμφάνισης κλινικών προβλημάτων, στον υπογόνιμο παχύσαρκο πληθυσμό, αυτές οι ασθενείς θα πρέπει να θεωρούνται υψηλού κινδύνου και να θεραπεύονται αναλόγως.
Αρχικά, η θεραπεία του υπογόνιμου υπέρβαρου /παχύσαρκου ασθενούς θα πρέπει να περιλαμβάνει πειθαρχημένη προσέγγιση στον έλεγχο του βάρους και να υιοθετηθούν αλλαγές του τρόπου ζωής και συμπεριφοράς, με κατάλληλη διατροφή, άσκηση και μείωση του άγχους.

Προσφέροντας μια αποτελεσματική προσέγγιση στην παχυσαρκία και ικανότητα αναπαραγωγής πριν την σύλληψη, θα έχουν ένα μεγάλο όφελος οι ασθενείς μας. Θα αυξήσουν τις πιθανότητες σύλληψης ,θα επιτύχουν μια καλή εξέλιξη της κυήσεως και θα ενισχύσουν την γενικότερή τους υγεία.

ιωφ

Φυσική Ιατρική και Υπογονιμότητα

Top τροφές για την ενίσχυση τη γονιμότητας

Παχυσαρκία και ικανότητα αναπαραγωγής

Δυναμώστε το σπέρμα σας!

Αυξήστε τις πιθανότητες σύλληψης

Προετοιμασία για την εγκυμοσύνη

Η ισορροπημένη διατροφή

  ISIGHT

  fotolia life2  

ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ
Ο δικτυακός μας τόπος στοχεύει στην ενημέρωση σχετικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση. Καλύπτονται θέματα θεωρητικά, τεχνικά, ενώ μπορείτε να βρείτε και διάφορες χρήσιμες
διευθύνσεις σχετικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
.:Ελλάδα για εξωσωματική:.  .:Τα στάδια της Εξωσωματικής γονιμοποίησης σε μια σελίδα:.
.:Δωρεάν ενημέρωση:.

line4

Ο πλήρης οδηγός για την εξωσωματική γονιμοποίηση - ρωτήστε μας για την εξωσωματική γονιμοποίηση ! E- [συμβουλευτική]

 ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEO

Εμβρυομεταφορά. Κλασική IVF. Γονιμοποιημένο ωάριο.
embryolab fert vidfront
Τα γονιμοποιημένα ωάρια καλλιεργούνται μέχρι την
ημέρα της εμβρυομετα-
-φοράς.
100,000 σπερματοζωάρια
προστίθενται σε κάθε ωάριο
και καλλιεργούνται
μέχρι το επόμενο πρωί.
Ένα γονιμοποιημένο ωάριο
στο οποίο διακρίνονται οι
δύο προπυρήνες του
που βρίσκονται στο
κέντρο του.

blogatbottom