Παρασκευή, Σεπ 29th

Last updateΚυρ, 21 Φεβ 2021 9am

Font Size

SCREEN

Cpanel

Giles ivf

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

mandchild

Προετοιμασία για την εγκυμοσύνη: Σκοπός της Κοσμογονίας είναι να βοηθήσει τα ζευγάρια να αποκτήσουν ένα υγιές παιδί. Και ο άνδρας και η γυναίκα είναι σημαντικό να έχουν έναν υγιή τρόπο ζωής ώστε να αυξήσουν την πιθανότητα απόκτησης ενός υγιούς παιδιού. Όμως είναι αδύνατο να γνωρίζει κανείς όλους τους πιθανούς παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν επιπλοκή στην εγκυμοσύνη ή στο έμβρυο.

Παρόλα αυτά, η αποφυγή των γνωστών τοξινών και η απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής  θα ήταν μια λογική προσέγγιση κατά τη προσπάθεια απόκτησης παιδιού.

Ακολουθούν προτεινόμενες οδηγίες πριν τη σύλληψη .

1,Προγεννητικός έλεγχος γενετικών νοσημάτων
Συνιστάται στα ζευγάρια να πραγματοποιήσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού τους τις παρακάτω γενετικές εξετάσεις πριν προχωρήσουν σε θεραπεία υπογονιμότητας.  

Μερικά ζευγάρια πραγματοποιούν τις εξετάσεις ενώ άλλα όχι. Επιπλέον θα μπορούσαν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες εφόσον το επιθυμούν από ένα σύμβουλο γενετικής.  

Κυστική ίνωση (Καυκάσιοι) – 1 στους 26 μπορεί να είναι φορέας χωρίς να έχει οικογενειακό ιστορικό.
Β- Θαλασσαιμία (Κάτοικοι της Μεσογείου)

Νόσος Tay Sachs (Γάλλοι, Καναδοί /Cajun), Νόσος Canavan-Van Bogaert-Bertrand, Gaucher (Εβραίοι)
Δρεπανοκυτταρική (Αφρικανοί Αμερικανοί)

2.Ερυθρά/Ανεμοβλογιά φορτίο και Εμβόλιο:
Η ερυθρά οφείλεται σε ένα ιό, ο οποίος προκαλεί χαμηλό πυρετό, συμπτώματα στο ανώτερο αναπνευστικό και ένα διάχυτο κόκκινο χρώμα.  Στη παιδική ηλικία αυτή η λοίμωξη είναι συνήθως ήπια. Όμως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο αναπτυσσόμενο έμβρυο.
Η ανεμοβλογιά είναι μια πολύ γνωστή νόσος για την οποία υπάρχει το εμβόλιο.


Αν κάποιος δεν έχει εξετασθεί για ανοσία  στην ερυθρά και την ανεμοβλογιά, καλό θα ήταν να γίνει. Αν δεν υπάρχει ανοσία, συνιστούμε να γίνει το εμβόλιο για την ερυθρά και μετά από ένα μήνα να αρχίσουν οι προσπάθειες για την απόκτηση παιδιού διότι το εμβόλιο παρασκευάζεται από εξασθενημένο ιό της ερυθράς.   
Αν γνωρίζετε ότι ποτέ δεν είχατε ανεμοβλογιά ή ανοσοποίηση ή δεν είστε σίγουροι  τότε πρέπει να εξεταστείτε για ανοσία στην ανεμοβλογιά. Αν δεν υπάρχει ανοσία, συνιστούμε να εμβολιαστείτε και μετά από ένα μήνα να αρχίσουν οι προσπάθειες για την απόκτηση παιδιού διότι το εμβόλιο παρασκευάζεται από εξασθενημένο ιό της ανεμοβλογιάς.....

3.Δίαιτα και συμπλήρωμα βιταμινών:
Γυναίκα: Μια υγιής ισορροπημένη δίαιτα που να περιλαμβάνει φρέσκα γεύματα τα οποία να μην είναι πολύ μαγειρεμένα είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιος για τον εαυτό του και για το παιδί που θα αποκτήσει στο μέλλον.  Τα παιδιά που ξεκινούν τη ζωή τους τρεφόμενα σωστά έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα στη διανοητική τους ικανότητα και στην ικανότητα να καταπολεμούν ασθένειες. Σε
μια πρόσφατη μελέτη (N Engl J Med 2000; 343:1839-45) βρέθηκε ότι η κατανάλωση καφεΐνης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πρόωρης αποβολής ανάμεσα σε έγκυες γυναίκες μη καπνίστριες, των οποίων το έμβρυο είχε φυσιολογικό καρυότυπο (χρωμοσώματα).  Η μείωση της πρόσληψης καφεΐνης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα ήταν συνετή επιλογή. Η μελέτη προτείνει στις έγκυες γυναίκες  να περιορίσουν την κατανάλωση καφέ σε δύο ποτήρια την ημέρα.

Μια πολυβιταμίνη που να περιέχει φολικό οξύ (0.4-0.8 mg/μέρα) είναι μια καλή προσθήκη στη διατροφή. Η χρήση βιταμινών πρέπει να ξεκινάει πριν από την προσπάθεια για την απόκτηση παιδιού.

 

Υπάρχει ανησυχία για την κατανάλωση υδραργύρου από τα ψάρια και τα οστρακοειδή. Συνιστάται στις γυναίκες που είναι έγκυες ή μπορεί να μείνουν έγκυες  να μη τρώνε καρχαριοειδή, ξιφίες ή σκουμπρί λόγω των υψηλών επιπέδων υδραργύρου που περιέχουν. Επίσης συνιστάται η κατανάλωση δύο γευμάτων από άλλα είδη ψαριών ή οστρακοειδών διότι περιέχουν υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες, ωμέγα 3 και χαμηλά κορεσμένα λίπη.

4.Άσκηση και έλεγχος βάρους:
Γυναίκα: Για τη βέλτιστη γονιμότητα πρέπει να προσπαθήσετε να διατηρήσετε το ιδανικό βάρος σας. Αν είστε εξαιρετικά υπέρβαρη ή λιποβαρής   μπορεί να έχετε προβλήματα στην ωογένεση. Η τακτική άσκηση και η διατήρηση της φυσικής κατάστασης βοηθάει στον έλεγχο του βάρους και θα κρατήσει το σώμα αρκετά δυνατό ώστε να έχετε μια εύκολη εγκυμοσύνη. Όμως, η υπερβολική άσκηση, με την οποία καίγονται παραπάνω από 2000 με  4000 θερμίδες την εβδομάδα, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην ωογένεση.

5.Συναισθηματικές πτυχές της θεραπείας υπογονιμότητας
Τα ζευγάρια που υπόκεινται σε θεραπεία υπογονιμότητας υποβάλλονται σε μια έντονη πίεση και συναισθηματική αναταραχή. Σε κάθε βήμα της διάγνωσης και της θεραπείας, οι φυσικές, συναισθηματικές και οικονομικές επενδύσεις γίνονται μεγαλύτερες. Για αυτό το λόγο, οι μηνιαίες απογοητεύσεις μπορεί να μεγαλοποιηθούν. Τα ζευγάρια αισθάνονται την πίεση σε πολλά πεδία της ζωής τους. Επίσης μερικοί άνθρωποι αντιδρούν στο στρες διαφορετικά και αυτό μπορεί να τους δημιουργήσει προβλήματα στην επικοινωνία με τον σύντροφο τους και την οικογένεια τους.

Η ανταλλαγή πληροφοριών με άλλα ζευγάρια που αντιμετώπισαν προβλήματα γονιμότητας μπορεί να βοηθήσει πολύ. Στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετοί σύλλογοι υποστήριξης της γονιμότητας που συναντώνται τακτικά όπως η Κυβέλη και magna mater.

Ατομική συμβουλευτική από ψυχολόγους μπορεί να βοηθήσει πολύ τόσο για μικρό χρονικό διάστημα όσο και για μεγάλο, ώστε να αντιμετωπίσουν τα ζευγάρια προβλήματα στη σχέση τους που μπορούν να προκύψουν κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Όσο τα ζευγάρια γνωρίζουν περισσότερα για την υπογονιμότητα  τόσο περισσότερο μπορεί να βοηθηθούν ώστε να αντιμετωπίσουν καλύτερα τη συναισθηματική πίεση που νιώθουν. Υπάρχει πλήθος ιστοσελίδων στο διαδίκτυο όπως και ενημερωτικά φυλλάδια όπου θα μπορούσαν να ενημερωθούν και να πάρουν τις απαραίτητες πληροφορίες.  

Επίσης θα ήταν χρήσιμο να τεθούν οι στόχοι του ζευγαριού, δηλαδή μέχρι σε ποιο στάδιο είναι διατεθειμένο να φτάσει σχετικά με το είδος της θεραπείας.

Βοηθητικό θα ήταν να κάνουν μικρά διαλείμματα από την θεραπεία υπογονιμότητας. Να μη γίνει η μοναδική σκέψη στη ζωή των ζευγαριών. Ακολουθήστε τις άλλες πτυχές της σχέσης σας με το σύντροφο σας. Θυμηθείτε τα ενδιαφέροντα που σας έφεραν μαζί κατά πρώτο λόγο. Απολαύστε την επαφή κατά τη διάρκεια των μη-γόνιμων περιόδων του μήνα. Είναι διαφορετικό από  το να «κάνεις ένα μωρό» κατά τη διάρκεια της γόνιμης περιόδου.

 

embryo

 

Φυσική Ιατρική και Υπογονιμότητα

Top τροφές για την ενίσχυση τη γονιμότητας

Παχυσαρκία και ικανότητα αναπαραγωγής

Δυναμώστε το σπέρμα σας!

Αυξήστε τις πιθανότητες σύλληψης

Αντιοξειδωτικά για την ανδρική υπογονιμότητα

 

 

  ISIGHT

  fotolia life2  

ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ
Ο δικτυακός μας τόπος στοχεύει στην ενημέρωση σχετικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση. Καλύπτονται θέματα θεωρητικά, τεχνικά, ενώ μπορείτε να βρείτε και διάφορες χρήσιμες
διευθύνσεις σχετικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
.:Ελλάδα για εξωσωματική:.  .:Τα στάδια της Εξωσωματικής γονιμοποίησης σε μια σελίδα:.
.:Δωρεάν ενημέρωση:.

line4

Ο πλήρης οδηγός για την εξωσωματική γονιμοποίηση - ρωτήστε μας για την εξωσωματική γονιμοποίηση ! E- [συμβουλευτική]

 ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEO

Εμβρυομεταφορά. Κλασική IVF. Γονιμοποιημένο ωάριο.
embryolab fert vidfront
Τα γονιμοποιημένα ωάρια καλλιεργούνται μέχρι την
ημέρα της εμβρυομετα-
-φοράς.
100,000 σπερματοζωάρια
προστίθενται σε κάθε ωάριο
και καλλιεργούνται
μέχρι το επόμενο πρωί.
Ένα γονιμοποιημένο ωάριο
στο οποίο διακρίνονται οι
δύο προπυρήνες του
που βρίσκονται στο
κέντρο του.

blogatbottom