Τρίτη, Φεβ 27th

Last updateΚυρ, 21 Φεβ 2021 9am

Font Size

SCREEN

Cpanel

Giles ivf

ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ-ΚΡΥΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΩΑΡΙΩΝ

Νέες οδηγίες για την κρυοσυντήρηση ωαρίων από τη Μεγάλη Βρετανία

 

ivf

 

Η Βρετανική Εταιρεία Γονιμότητας (The British Fertility Society - BFS) και ο Σύνδεσμος Κλινικών Εμβρυολόγων (Association of Clinical Embryologists - ACE) παρέθεσαν νέες οδηγίες για τη κατάψυξη ωαρίων, επίσης γνωστή ως κρυοσυντήρηση, μετά από

μια επισκόπηση της τεχνολογίας ώστε να επιβεβαιώσουν ότι οι ασθενείς θα έχουν πρόσβαση σε ακριβείς πληροφορίες για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κρυοσυντήρησης ωαρίων σαν μέθοδος διατήρησης της γονιμότητας. Οι οδηγίες που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό ανθρώπινης γονιμότητας επισημαίνουν ότι αν και η κρυοσυντήρηση των ωαρίων αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη μέθοδο, είναι δυστυχώς ακόμα σε πρώιμο στάδιο και απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια της μεθόδου. Μόνο τέσσερα παιδιά έχουν γεννηθεί μέχρι σήμερα, στο Ηνωμένο Βασίλειο με τη χρήση κρυοσυντηρημένων ωαρίων.

Τα ποσοστά γέννησης ζώντων παιδιών μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση με χρησιμοποίηση κρυοσυντηρημένων ωαρίων είναι χαμηλότερα σε σχέση με αυτά των κύκλων με φρέσκα ωάρια περίπου 2-3% ανά ωάριο, σύμφωνα με τον Καθηγητή Adam Balen, πρόεδρο της επιτροπής της BFS πολιτικής και πρακτικής. «Είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί περισσότερη έρευνα σε αυτό το πεδίο ώστε να αναπτυχθούν νέες τεχνικές και να βελτιωθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα της κρυοσυντήρησης ωαρίων», είπε ο Καθηγητής. Η BFS και ACE επισημαίνει ότι οι ασθενείς έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχούς εγκυμοσύνης για την ώρα εάν αποφασίσουν να καταψύξουν έμβρυα από ότι ωάρια σε όποιες περιπτώσεις είναι αυτό δυνατό.

Η κρυοσυντήρηση ωαρίων επιτρέπει στις γυναίκες να φυλάσσουν τα ωάρια τους για μελλοντική χρήση μετά από απόψυξη και γονιμοποίηση. Η τεχνική περιλαμβάνει την απομάκρυνση των ωαρίων από τις ωοθήκες της γυναίκας μετά από ωοθηκική διέγερση και στη συνέχεια φυλάσσονται σε υγρό άζωτο. Σύμφωνα με την BFS και την ACE υπάρχουν δυο βασικές τεχνικές: η αργή κρυοσυντήρηση, η οποία απαιτεί χαμηλότερες συγκεντρώσεις χημικών για την προστασία των ωαρίων από πιθανές βλάβες κατά τη διάρκεια της κρυοσυντήρησης και η υαλοποίηση κατά την οποία τα ωάρια καταψύχονται πολύ γρήγορα με τη χρήση όμως χημικών υψηλής συγκέντρωσης. Οι πρώτες μελέτες καταδεικνύουν ότι η διαδικασία της υαλοποίησης έχει μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας. Οι οδηγίες επίσης προτείνουν τη χρήση ώριμων ωαρίων για καλύτερα ποσοστά γονιμοποίησης, επίσης τη γονιμοποίηση των απεψυγμένων ωαρίων με μικρογονιμοποίηση (ICSI), δηλαδή την διαδικασία όπου το σπερματοζωάριο ενίεται απευθείας στο ωάριο.

Όμως υπάρχουν θέματα ασφαλείας που πρέπει να μελετηθούν. Μερικοί από τους κινδύνους για τους ασθενείς είναι το σύνδρομο υπερδιέγερσης των ωοθηκών και η αυξημένη πιθανότητα χρωμοσωμικών ανωμαλιών στο ωάριο. Επίσης ζήτημα ασφαλείας αποτελεί ο μεγάλος αριθμός ωαρίων που παραλαμβάνεται ώστε να αυξηθεί η πιθανότητα παραγωγής βιώσιμου εμβρύου στο μέλλον. Λόγω έλλειψης δεδομένων για την επίδραση των κρυοσυντηρημένων ωαρίων στη γέννηση υγιούς παιδιού, οι ειδικοί συνιστούν προσοχή.
Μία ανασκόπηση δημοσιεύτηκε μετά τις οδηγίες σχετικά με τις διάφορες τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τη κρυοσυντήρηση ωαρίων και επισήμανε ότι είναι απαραίτητη περαιτέρω έρευνα για την εύρεση των κινδύνων ώστε να αυξηθούν τα ποσοστά επιτυχίας. «Η Βρετανική Εταιρεία Γονιμότητας επιθυμεί την παροχή της ασφαλέστερης και αποδοτικότερης θεραπείας IVF» είπε ο καθηγητής Balen. Ο κύριος Rachel Cutting από την ACE που ήταν μέσα στους συγγραφείς που έγραψαν τις οδηγίες δήλωσε ότι: «Η κρυοσυντήρηση ωαρίων είναι μια σχετικά νέα, πολλά υποσχόμενη τεχνική βάση των αρχικών αποτελεσμάτων. Αν και η έρευνα έχει κάνει σημαντική πρόοδο σε αυτό το πεδίο τα τελευταία χρόνια χρειαζόμαστε να μάθουμε ακόμα περισσότερα.»  

Η BFS και ACE υποστηρίζουν την κρυοσυντήρηση ωαρίων για ιατρικούς λόγους, όπως είναι η διατήρηση γονιμότητας μετά από χειρουργική επέμβαση ή θεραπεία για τον καρκίνο, όχι όμως ως λύση σε περιπτώσεις φυσιολογικής μείωσης της γονιμότητας ώστε  να τους παρασχεθεί θεραπεία IVF αργότερα στη ζωή τους. Οι οδηγίες θα ανανεωθούν ξανά το 2013.

 ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEO

Εμβρυομεταφορά. Κλασική IVF. Γονιμοποιημένο ωάριο.
embryolab fert vidfront
Τα γονιμοποιημένα ωάρια καλλιεργούνται μέχρι την
ημέρα της εμβρυομετα-
-φοράς.
100,000 σπερματοζωάρια
προστίθενται σε κάθε ωάριο
και καλλιεργούνται
μέχρι το επόμενο πρωί.
Ένα γονιμοποιημένο ωάριο
στο οποίο διακρίνονται οι
δύο προπυρήνες του
που βρίσκονται στο
κέντρο του.
 • Γονιμοποιημένο ωάριο

  Το πρωινό μετά την ωοληψία θα ενημερωθείται για τον αριθμό των ωαρίων που γονιμοποιήθηκαν

 • Σπερματοζωάρια

  Επεξεργασία σπέρματος....

 • Ωάριο

  Όλα τα ωάρια δεν είναι τα ίδια! Έχετε ακούσει ποτέ τον γιατρό σας να αναφέρει "ανώριμα ωάρια", "φτωχά ωάρια " κ.λ.π.;

 • Έμβρυο τεσσάρων κυττάρων

  Το αναπτυσσόμενο έμβρυο. Επιπεδο 4 κυττάρων

 • Έμβρυο οκτώ κυττάρων
 • Bλαστοκύστη

  Εμβρυομεταφορά γίνεται την 2η , 3η μέρα ή την 5η , 6η μετά την γονιμοποίηση, όπου και μπορεί να γίνει καλύτερη αξιολόγηση

 • Εκκολαπτόμενη βλαστοκύστη

  Λίγα πράγματα είναι γνωστά για την περίοδο μετά την εμβρυομεταφορά παρ'όλο που έχουμε κάποια στοιχεία από μελέτες....

 • Ο κατακερματισμός του σπερματικού DNA

  Φυσιολογικά και κατακερματισμένα σπερματοζωάρια σε μικροσκόπιο φθορισμού μετά από TUNEL.

 • Μέθοδος IMSI

  Το IMSI είναι μια πραγματικού χρόνου {real time} τεχνική οπού τα σπερματοζωάρια επιλέγονται πριν την μικροένεσή τους

 • Technique IMSI 2
 • Micromanipulation

  Μικρογονιμοποίηση ωαρίων (ICSI)

 • Time Lapse Monitoring Of Embryos

  Παρακολούθηση εμβρύων κατά χρονικές περιόδους

 • Τι είναι καρυότυπος;

  Η ταξινόμηση των χρωμοσωμάτων ενός ατόμου σύμφωνα με το μέγεθος και το σχήμα τους ονομάζεται καρυότυπος.

 • IVF Lab

  Ακολουθούμε όλες τις νέες τεχνολογίες Εξωσωματικής γονιμοποίησης

By Autson Web Design

blogatbottom