Τρίτη, Μαρ 19th

Last updateΚυρ, 21 Φεβ 2021 9am

Font Size

SCREEN

Cpanel

Giles ivf

Άρθρα

ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗΣ-IMSI

IMSI: Ενδοκυτταροπλασματική έγχυση μορφολογικά επιλεγμένων σπερματοζωαρίων

 

Μια καινούργια τεχνική αναπτύχθηκε πρόσφατα στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF). Αυτή η τεχνική συμπληρώνει την ήδη υπάρχουσα ενδοκυτταροπλασματική ένεση σπερματοζωαρίου (ICSI) και έχει ονομαστεί IMSI (ενδοκυτταροπλασματική έγχυση μορφολογικά επιλεγμένων σπερματοζωαρίων).

Το IMSI είναι μια πραγματικού χρόνου {real time} τεχνική οπού τα σπερματοζωάρια επιλέγονται πριν την μικροένεσή τους. Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας ένα αντεστραμμένο μικροσκόπιο που είναι ικανό να μας παρέχει μια πολύ μεγαλύτερη μεγέθυνση (περίπου 6000 φορές) από εκείνη που μέχρι τώρα χρησιμοποιούνταν στα εργαστήρια αναπαραγωγής (200 φορές) για τη μέθοδο ICSI.

 

imsi

 
line2

Το υψηλότερο ποσοστό μεγέθυνσης μας επιτρέπει να βλέπουμε την εσωτερική μορφολογία των σπερματοζωαρίων- που είναι αόρατη με τα συμβατικά αντεστραμμένα μικροσκόπια- και κάνοντας δυνατή την αποφυγή επιλογής εκείνου του σπερματοζωαρίου που παρουσιάζει ανωμαλίες σε αυτό το επίπεδο (εσωτερικό) και που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την επιτυχία της θεραπείας.

Η τεχνική αυτή έχει δοκιμαστεί σε σπερματοζωάρια ανδρών που έχουν σοβαρές ανωμαλίες και σε περιπτώσεις καθεξής αποβολών όπως και σε επαναλαμβανόμενες μη επιτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF).

Οι πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί δείχνουν πως η τεχνική αυτή είναι πολλά υποσχόμενη στο μέλλον- βελτιώνεται η ποιότητα των εμβρύων και έχουμε σημαντικό ποσοστό μείωσης των αποβολών.

 

imsi

 

  Περισσότερες εικόνες

 

  Video

 

Το «ΜΗΤΕΡΑ» παρέχει αυτή την νέα τεχνική ύστερα από λεπτομερείς συζητήσεις μεταξύ της Ιατρικής ομάδας του Κέντρου.

Στο εργαστήριο του «ΜΗΤΕΡΑ» προσθέσαμε ένα ακόμα βήμα επιλογής σπερματοζωαρίου: μετά την επιλογή του μορφολογικά φυσιολογικού σπερματοζωαρίου ελέγχουμε την βιοχημεία αυτού, που υποδεικνύει την ωρίμανσή του.

*Η πρόσδεση του υαλουρονικού οξέος μπορεί να βελτιώσει τα αποτελέσματα ICSI με την επιλογή των σπερματοζωαρίων με μη κατακερματισμένο DNA και φυσιολογικό πυρήνα.

περισσότερα

blogatbottom