Τρίτη, Απρ 23rd

Last updateΚυρ, 21 Φεβ 2021 9am

Font Size

SCREEN

Cpanel

Giles ivf

IMSI

imsi

IMSI (ενδοκυτταροπλασματική έγχυση μοφολογικά επιλεγμένων σπερματοζωαρίων):Μια καινούρια τεχνική Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής περιλαμβάνει την επιλογή σπερματοζωαρίων σύμφωνα με το σχήμα και το μέγεθος, στοιχεία τα οποία υποδεικνύουν καλή γενετική ποιότητα. Τα καλύτερα εγχύονται στο εσωτερικό των ωαρίων και τα γονιμοποιούν. Τα αποτελέσματα δείχνουν βελτιωμένα ποσοστά εγκυμοσύνης.
Σε ορισμένες περιπτώσεις οι υπογόνιμοι άντρες μπορούν να διπλασιάσουν τις πιθανότητες τους να γίνουν γονείς με μια νέα  τεχνική εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Τα αποτελέσματα μιας μεγάλης έρευνας που βασίζεται στην τεχνική της έγχυσης σπέρματοζωαρίου κατευθείαν μέσα στο ώάριο, προτείνει σημαντικά οφέλη για 1 στα 12 ζευγάρια που επηρεάζονται από την ανδρική υπογονιμότητα.
Ένα πολύ πιο δυνατό μικροσκόπιο χρησιμοποιείται για να ανιχνεύσει το πιο μορφολιγικά ομαλό σπερματοζωάριο που είναι πιο πιθανό να επιτύχει γονιμοποίηση. [ΒΙΝΤΕΟ]

Μια έρευνα έδειξε ότι υπάρχουν διπλάσιες πιθανότητες να γίνουν γονείς με αυτή την θεραπεία, σε σύγκριση με τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται έως τώρα.

Η μέθοδος αυτή, η οποία αναπτύχθηκε για πρώτη φορά το 2004 από μια ομάδα της οποίας ηγείτο ο Benjamin Bartoon από το Πανεπιστήμιο του Bar Ilan στο Ισραήλ ονομάζεται IMSI (ενδοκυτταροπλασματική έγχυση μοφολογικά επιλεγμένων σπερματοζωαρίων).
Η μέθοδος αυτή περιλαμβάνει την εξέταση του σπέρματος με υψηλής ανάλυσης μικροσκόπιο περίπου 5 φορές καλύτερο από αυτό που χρησιμοποιείται έως τώρα με αποτέλεσμα να επιλέγονται αυτά, των οποίων το σχήμα και το μέγεθος υποδηλώνει καλή γενετική ποιότητα. Έπειτα τα σπερματοζωάρια, τα οποία φαίνονται να είναι τα καλύτερα, εγχύονται μέσα στα ωάρια.

Οι Βρετανοί επιστήμονες θεωρούν πως τα αποτελέσματα αποτελούν τη μεγαλύτερη απόδειξη των πλεονεκτημάτων της νέας θεραπείας « Δεν πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι στην Μεγάλη Βρετανία γνωρίζουν πολλά για αυτό το θέμα, αλλά σύντομα θα χρεαστεί να μάθουν» είπε ο Allan Pacey, λέκτορας της ανδρολογίας του Πανεπιστημίου του Sheffield.
« Αυτή είναι μια ισχυρή απόδειξη από μια πολύ καλά σχεδιασμένη μελέτη.» Αν επαναληφθεί σε δύο ή τρεις μελέτες ακόμη, οι άνδρες θα πρέπει να σκεφθούν σοβαρά να αλλάξουν την προσέγγιση τους απέναντι σε αυτό το θέμα.

Η συγκεκριμένη μέθοδος θεραπείας στηρίζεται στην επιτυχία του ICSI ( ενδοκυτταρική έγχυση σπερματοζωαρίου ), μιας θεραπείας για την ανδρική υπογονιμότητα που βοήθησε χιλιάδες ανθρώπους να γίνουν πατέρες από την στιγμή που αναπτύχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Το ICSI περιλαμβάνει τη γονιμοποίηση ενός ωαρίου στο εργαστήριο, εγχύοντας μέσα σε αυτό ένα σπερματοζωάριο. Από τη στιγμή που δεν χρειάζεται να κινηθεί το σπέρμα προς το ωάριο και να το διαπεράσει, η μέθοδος αυτή έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους των οποίων το σπέρμα ήταν αδύναμο.
Ακόμα και όταν κάποιοι άνδρες δεν παράγουν σπερματοζωάρια, οι ιατροί μπορούν μερικές φορές να ανακτήσουν χειρουργικά κάποια σπερματοζωάρια μέσα από τους όρχεις.

Το ICSI χρησιμοποιείται τώρα σε ποσοστά περίπου 40% από τους 41 χιλιάδες κύκλους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής που πραγματοποιούνται ετησίως στην Μ. Βρετανία και θεωρείται υπεύθυνο για την γέννηση 4.500 παιδιών κάθε χρόνο.

Μια Ιταλική ομάδα έρευνας, της οποίας ηγείτο η Dr. Monika Antinori της κλινικής Raprui στην Ρώμη, διεξήγαγε τη μεγαλύτερη έρευνα σύγκρισης αποτελεσμάτων μεταξύ ICSI και IMSI. Περιλαμβάνει 446 ζευγάρια των οποίων ο σύζυγος ήταν υπογόνιμος και η γυναίκα φαίνεται να μην παρουσιάζει κανένα πρόβλημα.

Τα αποτελέσματα, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Reproductive Biomedicine Online δείχνουν ότι η μέθεοδος του IMSI μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην βελτίωση των ποσοστών εγκυμοσύνης.

Το γενικό ποσοστό εγκυμοσύνης για το group των ασθενών που έχουν υποβληθεί σε IMSI είναι 39,2% σε σύγκριση με αυτό του ICSI που είναι 26,5%. Υπήρχε μεγαλύτερη βελτίωση και μεταξύ ανδρών με την χειρότερη πρόχνωση, που είχαν τουλάχιστον δύο αποτυχημένες προσπάθειες με ICSI καθώς το ποσοστό εγκυμοσύνης για το IMSI ήταν 29,8 % σε σύγκριση με το ICSI που είχε ποσοστό εγκυμοσύνης 12,9%.

Επίσης, τα ποσοστά των αποβολών μειώθηκαν σε σημαντικό βαθμό. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η τεχνική έχει προοπτικές κυρίως για τους άνδρες που στο παρελθόν είχαν αποτυχημένες προσπάθειες IVF.

« Θεραπεύοντας αυτούς τους ασθενείς με αυτή την τεχνική τους προσφέρουμε τη δυνατότητα να λύσουν τα προβλήματα της υπογονιμότητας τους. Όπως μπορούμε να δούμε από τα αποτελέσματα, το group των ασθενών που είχε δύο ή περισσότερες αποτυχημένες προσπάθειες IVF έχει διπλάσιες πιθανότητες να οδηγηθεί σε εγκυμοσύνη με αυτή την τεχνική».

Απαιτεί επίσης εξειδικευμένη εκπαίδευση για τους εμβρυολόγους καθώς και την αγορά μικροσκοπίου υψηλής ανάλυσης. Σίγουρα όμως όπως φαίνεται με αυτή την τεχνική υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες για καλύτερα αποτελέσματα. 

 

imsi   IMSI@mitera

 line2


Πηγή: THE TIMES

     
nikas Εξειδικευμένες
εικόνες μικροσκόπιο
nikas3

 

  ISIGHT

  fotolia life2  

ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ
Ο δικτυακός μας τόπος στοχεύει στην ενημέρωση σχετικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση. Καλύπτονται θέματα θεωρητικά, τεχνικά, ενώ μπορείτε να βρείτε και διάφορες χρήσιμες
διευθύνσεις σχετικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
.:Ελλάδα για εξωσωματική:.  .:Τα στάδια της Εξωσωματικής γονιμοποίησης σε μια σελίδα:.
.:Δωρεάν ενημέρωση:.

line4

Ο πλήρης οδηγός για την εξωσωματική γονιμοποίηση - ρωτήστε μας για την εξωσωματική γονιμοποίηση ! E- [συμβουλευτική]

 ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEO

Εμβρυομεταφορά. Κλασική IVF. Γονιμοποιημένο ωάριο.
embryolab fert vidfront
Τα γονιμοποιημένα ωάρια καλλιεργούνται μέχρι την
ημέρα της εμβρυομετα-
-φοράς.
100,000 σπερματοζωάρια
προστίθενται σε κάθε ωάριο
και καλλιεργούνται
μέχρι το επόμενο πρωί.
Ένα γονιμοποιημένο ωάριο
στο οποίο διακρίνονται οι
δύο προπυρήνες του
που βρίσκονται στο
κέντρο του.

blogatbottom