Τρίτη, Μαρ 19th

Last updateΚυρ, 21 Φεβ 2021 9am

Font Size

SCREEN

Cpanel

Giles ivf

Άρθρα

Παρακολούθηση εμβρύων

Παρακολούθηση εμβρύων κατά χρονικές περιόδους (time-lapse)

Η πραγματική εικόνα των εμβρύων καθώς αναπτύσσονται μέσα στον κλίβανο!:

 

ivf

Πέμπτη 8/9/2011 επισκέφτηκε την μονάδα IVF (εξωσωματική) του μαιευτηρίου «ΜΗΤΕΡΑ»
ο Dr. Csaba Pribenszky (scientific director, Cryo Mangement Ltd), πρωτοπόρος της τεχνικής
«time- lapse»-Διαρκής παρακολούθηση εμβρυακής ανάπτυξης.

 

 

TIME

         

 

-Ακριβή ανίχνευση του χρόνου κυτταρικής διαίρεσης, δημιουργίας των θραυσμάτων και σημαντικών γεγονότων στην in vitro καλλιέργεια εμβρύων.

-Καλύτερη απόφαση για την επιλογή των εμβρύων.

-Εικόνα και time-lapse βίντεο ανάλυσης: το λογισμικό προσφέρει εύκολες επιλογές για δυναμική ανάλυση της ανάπτυξης των εμβρύων μέσω ένος ευχρηστού λογισμικού.

-Δυνατότητα πρόσβασης: Μπορείς να ελέγξεις οποτεδήποτε τα έμβρυα που βρίσκονται μέσα στον κλίβανο, χωρίς να βρίσκεσαι στο εργαστήριο. Είναι δυνατό να δεις την ανάπτυξη των εμβρύων μέσω του υπολογιστή του γραφείου ή του σπιτιού σου ή ακόμα και μέσω του smartphone σου.

 

ivf



Μπορείς να ελέγξεις τα έμβρυα από οπουδήποτε στον κόσμο:

 

time-lapse

 

-Όχι έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδίά: βέλτιστο, αδιατάρακτο περιβάλλον

 

Βλέπε βίντεο

tl

 

Ο Giles Palmer από το μαιευτήριο ΜΗΤΕΡΑ (IVF) δηλώνει "Για πρώτη φορά ένας επωαστής που μπορεί να παρακολουθεί την ανάπτυξη εμβρύων, βοήθησε στο να μείνει μία γυναίκα έγκυος μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF). Με τα υπάρχουσα συστήματα, το έμβρυο πρέπει να βγει από τον επωαστή για να εκτιμηθεί η ανάπτυξή του. Αλλά ο καινούργιος επωαστής παρακολουθεί συνεχώς το έμβρυο μέσω του time-lapse βίντεο. Στο βίντεο του συστήματος μπορεί να καταγραφεί ένα ωάριο από την στιγμή που έχει ληφθεί (μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης) μέχρι και  εκείνη που ως έμβρυο πλέον θα μεταφερθεί"

 

Οι συσκευές αυτές βοηθούν στην επιλογή των υγιέστερων εμβρύων και μπορούν να βελτιώσουν τα ποσοστά επιτυχίας της IVF. Τα στάδια-κλειδιά μπορούν τώρα να καταγραφούν, όπως πχ η ακριβής στιγμή σύντηξης του ωαρίου με το DNA του σπερματοζωαρίου ή τη στιγμή της πρώτης διαίρεσης που είναι ένα σημαντικό βήμα. Καθαρές και σαφής πληροφορίες μπορούν να καταγραφούν με το να επανεξετάζουμε το βίντεο πριν την εμβρυο-μεταφορά.

Palmer G. "Μορφοκινητικές μελέτες  σε  in vitro έμβρυα και παράμετροι  επιλογής  εμβρύου για επιτυχή εγκυμοσύνη".  ΗΜΕΡΙΔΑ: «Εξελίξεις στον τομέα Υποβοηθoύμενης Αναπαραγωγής (IVF)» στο ΜΗΤΕΡΑ   2, Δεκ.2011 PDF

 

time

Επιστημονικό άρθρο που υποστηρίζει τα παραπάνω:

 

M. Montag et al. (2010): Time-lapse based evaluation of human oocytes from ICSI up to the pronuclear stage.Human Reproduction – 25 (Supplement 1): 170-210.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής έδειξαν οτι τα ανθρώπινα ωοκύτταρα μετά το ICSI διαφέρουν σχετικά με τον χρόνο αποβόλης του δεύτερου πολικού σωματίου και τον σχηματισμό των προπυρήνων. Αυτός ο χρόνος (που παρατηρήθηκε και αναλύθηκε απο το PRIMO Vision System) μοιάζει να έχει συγκεκριμένη επιρροή στο πρότυπο των προπυρηνών και στην πρώτη κυτταρική διαίρεση. Τα αποτελέσματα δείχνουν οτι ο ακριβής χρονικός προσδιορισμός  σχηματισμού του προπυρήνα και του πρώτου κυτταρικού κύκλου προσφέρει την δυνατότητα πρόγνωσης της δυνητικής ανάπτυξης του εμβρύου.

 

D. Hlinka et al. (2010): Permanent embryo monitoring and exact timing of early cleavages allow reliable prediction of human embryo viability.

Human Reproduction – 25 (Supplement 1): 170-210.

 Η χρονολόγηση των πρώτων μιτωτικών γεγονότων των ανθρώπινων εμβρύων αναλύθηκε απο συνεχή παρακολούθηση των εμβρύων μέσω του PRIMO Vision System. Η πρώιμη κυτταρική διαίρεση βρέθηκε οτι σχετίζεται με βλάβη στην εμβρυική ανάπτυξη. Και τα 28 έμβρυα που ήταν αποτέλεσμα εγκυμοσύνης έιχαν συγχρονισμένες και χρονικά ακριβείς διαιρέσεις.

 

C. Pribenszky et al. (2010): Case report: Pregnancy achieved by transfer of a single blastocyst selected by timelapse monitoring.

Reproductive BioMedicine Online – in press, available online 20 July 2010

Αυτή είναι η πρώτη αναφορά σχετικά με επιτυχημένες εγκυμοσύνες με μεταφορά μιας μόνο επιλεγμένης βλαστοκύστης σύμφωνα με την ανάλυση καταγραφής time-lapse (by PRIMO Vision System) όλων των εμβρύων ενός ασθενή.

 

C. Pribenszky et al. (2010): Prediction of in-vitro developmentalcompetence of early cleavage-stage mouse embryos with compact

time-lapse equipment. Reproductive BioMedicine Online 20, 371-379.

Η διερεύνηση time-lapse σε έμβρυα μυών έδειξε οτι ο χρόνος της πρώτης και της δεύτερης κυτταρικής διαίρεσης, έχει σημαντική αξία πρόβλεψης της περαιτέρω ανάπτυξης in vitro. Η ανάλυση καταγραφής time-lapse έδειξε οτι τα περισσότερα θραύσματα είναι αναστρέψιμα και επαναπορροφούνται κατά μέσο όρο σε 9 ώρες. Τα θραύσματα που συμβαίνουν σε ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα έχουν υψηλή επιρροή στην in vitro ανάπτυξη των εμβρύων. Ωστόσο, ο καθημερινός ή ο κάθε δύο μέρες έλεγχος της εμβρυικής ανάπτυξης με χρήση μικροσκοπίου, αποτυγχάνει να ανιχνεύσει το 36 ή το 72% αυτών των θραυσμάτων, αντίστοιχα.

 

R. Beraldi et al. (2003): Mouse early embryos obtained by natural breeding or in vitro fertilization display a differential sensitivity to extremely low frequency electromagnetic fields. Mutatation Research 538. 163-170.

 Οι συγγραφείς περιγράφουν οτι η έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικό πεδίο (EMF) προκαλεί σημαντική μείωση  στο ποσοστό βιωσιμότητας των in vitro εμβρύων. Αυτή είναι μία από τις πολλές μελέτες που δείχνουν τις επιβλαβείς συνέπειες του EMF που οφείλεται στην καθημερινή χρήση ηλεκτρικών συσκευών.

blogatbottom