Πέμπτη, Μαρ 23rd

Last updateΚυρ, 21 Φεβ 2021 9am

Font Size

SCREEN

Cpanel

Giles ivf

ΔΟΤΗΣ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΟΤΗ

Kάθε κύριοs (ηλικίαs 18-40 ετών )o οποίοs επιθυμεί να γίνει δότηs σπέρματοs είναι υποχρεωμένοs, με αποκλειστικά έξοδα τηs εκάστοτε τράπεζαs, να περάσει απο έναν εκτενή αιματολογικό έλεγχο. Ο έλεγχοs αυτόs, ο οποίοs προβλέπεται από τιs σχετικέs οδηγίεs τηs Παγκόσμιαs Οργάνωσηs Υγεiαs και του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α έχει σαν σκοπό τη διασφάλιση του ζευγαριού από κάθε κίνδυνο μεταδόσεωs νοσημάτων.


Εναs τέτοιos ελεγχοs περιλαμβάνει την ακόλουθη σειρά εξετάσεων :

Καρυότυποs
Σάκχαρο
Τρανσαμινάσεs GOT,GPT
Ηλεκτροφόρηση Ηb
Τεστ Δρέπανωσεωs
Ομάδα Αίματοs και RH
Αιμορραγικόs Ελεγχοs
Τεστ Ιων Ηπατιτιδαs
Τεστ Ιων HIV 1,2
Αφροδίσια Νοσήματα ( Σύφιλη )

Φυσικά ο έλεγχοs δεν σταματά εδώ. Ακολουθεί επίσηs έναs αυστηρόs και ολοκληρωμένοs κύκλοs εξετάσεων στο δείγμα σπέρματοs του μελλοντικού δότη.
Αυτή τη φορά οι εξετάσειs είναι :

Μικροσκοπικόs έλεγχοs ( έλεγχοs αριθμού και κινητικότηταs σπερματοζωαρίων).
Μυκόπλασμα
Ουρεόπλασμα
Χλαμύδια
Καλλιέργεια σπέρματοs (αερόβιοs,αναερόβιοs)

Μετά την ολοκλήρωση του συνόλου των εξετάσεων και αφού τα αποτελέσματα είναι όλα αρνητικά ο κύριοs είναι έτοιμοs να ξεκινήσει την συνεργασία με την τράπεζα σπέρματοs
Βέβαια η διαδικασία ελέγχου τηs υγείαs του δότη δεν σταματά εδώ. . .
Είναι υποχρεωμένοs να περάσει από την ίδια σειρά εξετάσεων άλλεs δυο φορέs με τη μεσολάβηση του ενόs εξαμήνου. Αυτο το χρονικο διαστημα ειναι ακρωs απαραιτητο προκειμενου τα δειγματα να παραμεινουν σε «καραντινα» ενωσω θα ελεγχεται η αριστη κατασταση τουs.

Συνοψίζονταs λοιπόν, όταν έναs κύριοs επιθυμεί να γίνει δότηs θα περάσει αρχικά από έλεγχο τηs υγείαs του και αφού τα αποτελέσματα είναι τα κατάλληλα θα γίνει δότηs.
Στη συνέχεια καταθέτει σπέρμα για ένα εξάμηνο στην τράπεζα και στην πορεία ακολουθούν ακόμα δυο έλεγχοι με χρονική διαφορά ενόs εξαμήνου. Στο πέραs αυτών των δύο ελέγχων ο υπέυθυνος της τράπεζαs είναι έτοιμοs να ξεκινήσει την παροχή σπέρματοs απο τον συγκεκριμμένο δότη προs τα ενδιαφερόμενα ζευγάρια.

Πωs γινεται η επιλογη του δοτη
Το ζευγαρι , παρουσια του γιατρου-γυναικολογου που το παρακολουθει, ερχεται σε επαφη με τον υπευθυνο Βιολογο ο οποιοs και θα του παρεχει τιs πληροφοριεs που επιθυμει. Οι πληροφοριεs αυτεs αφορουν την καλη υγεια του δοτη, τα εξωτερικα χαρακτηριστικα του ( χρωμα ματιων, χρωμα μαλλιων, υψοs κα ), τιs γραμματικεs του γνωσειs, τη χωρα προελευσηs του, την οικογενειακη του κατασταση .
Φυσικα για καθε ζευγαρι εκτοs απο την υγεια του δοτη σημαντικο ρολο κατεχει η εξωτερικη του εμφανιση. Ετσι το ζευγαρι σε συνεργασια με τον υπευθυνο προσπαθει να επιλεξει ενα δοτη του οποιου τα χαρακτηριστικα να ειναι πολυ κοντα σε αυτα του ζευγαριου . Αυτο βεβαια προυποθετει οτι η συγκεκριμενη τραπεζα σπερματοs εχει να παρουσιασει μεγαλη ποικιλια απο δοτεs.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην κα Αγγιολίνα Κουρή, τράπεζα σπέρματος, μαιευτήριο 'ΜΗΤΕΡΑ'.

 

  ISIGHT

  fotolia life2  

ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ
Ο δικτυακός μας τόπος στοχεύει στην ενημέρωση σχετικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση. Καλύπτονται θέματα θεωρητικά, τεχνικά, ενώ μπορείτε να βρείτε και διάφορες χρήσιμες
διευθύνσεις σχετικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
.:Ελλάδα για εξωσωματική:.  .:Τα στάδια της Εξωσωματικής γονιμοποίησης σε μια σελίδα:.
.:Δωρεάν ενημέρωση:.

line4

Ο πλήρης οδηγός για την εξωσωματική γονιμοποίηση - ρωτήστε μας για την εξωσωματική γονιμοποίηση ! E- [συμβουλευτική]

 ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEO

Εμβρυομεταφορά. Κλασική IVF. Γονιμοποιημένο ωάριο.
embryolab fert vidfront
Τα γονιμοποιημένα ωάρια καλλιεργούνται μέχρι την
ημέρα της εμβρυομετα-
-φοράς.
100,000 σπερματοζωάρια
προστίθενται σε κάθε ωάριο
και καλλιεργούνται
μέχρι το επόμενο πρωί.
Ένα γονιμοποιημένο ωάριο
στο οποίο διακρίνονται οι
δύο προπυρήνες του
που βρίσκονται στο
κέντρο του.

blogatbottom