Πέμπτη, Μαρ 23rd

Last updateΚυρ, 21 Φεβ 2021 9am

Font Size

SCREEN

Cpanel

Giles ivf

IN VITRO ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΩΑΡΙΩΝ 2

Η εξωσωματική των 15 λεπτών 

Ο καθηγητής Winston της πανεπιστημιακής κλινικής του Hammersmith του Λονδίνου μίλησε κάποια χρόνια πριν για την δυνατότητα της ‘Εξωσωματικής γονιμοποίησης των 15 λεπτών’.

Η ιδέα αυτή έφτασε πιο κοντά στην πραγματικότητα μετά από τις τελευταίες έρευνες στην in vitro ωρίμανση ωαρίων (in vitro maturation of oocytes – IVM).
Η τεχνική που περιγράφηκε περιλαμβάνει την βιοψία ωοθήκης και την επώαση του ιστού με σκοπό την ωρίμανση των ωοθυλακίων. Έτσι, θα μπορούσαμε να προκαλέσουμε την πλήρη ωρίμανση των ωαρίων και αφού τα γονιμοποιήσουμε, θα τα μεταφέραμε λίγες μέρες μετά, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία της ορμονικής διέγερσης.

In Vitro ωρίμανση ωαρίων

Η in vitro ωρίμανση ωαρίων (IVM) θα μπορούσε να αποτελέσει μια εναλακτική μέθοδος στην κλασική εξωσωματική γονιμοποίηση που περιλαμβάνει ορμονική διέγερση των γυναικών πριν την ωοληψία. Με τη μέθοδο αυτή η ανάγκη για ορμονική διέγερση σχεδόν εξαλείφεται, αφού τα ωάρια οριμάζουν στο εργαστήριο.
Η γονιμοποίηση γίνεται στο εργαστήριο και δεν διαφέρει από την συνηθισμένη διαδικασία που ακολουθείται, εκτός του ότι εφαρμόζεται αποκλειστικά η μέθοδος ICSI. Το πλεονέκτημα της IVM είναι ότι η ασθενής χρειάζεται παρακολούθηση για περίπου μία εβδομάδα μόνον, ενώ δεν χρειάζεται να αλλάξει κάτι στην καθημερινότητά της. Οι επιπτώσεις από τυχόν παρενέργειες των φαρμάκων εξαλείφονται, αφού δεν χρειάζεται ορμονική διέγερση. Φυσικά υπάρχει και μείωση του συνολικού κόστους, αφού δεν χρησιμοποιούνται τα ακριβά σκευάσματα γοναδοτροπίνων, αν και το ώφελος αυτό αντισταθμίζεται μερικά από το αυξημένο κόστος της εργαστηριακής διαδικασίας.Μέχρι το τέλος του Ιουνλιου το 2003, στην Δανία είχαν γεννηθεί 63 υγειή μωρά με τη μέθοδο IVM, ενώ ήταν σε προχωρημένη εγγυμοσύνη άλλες 20 γυναίκες. Το βάρος των γεννηθέντων μωρών ήταν μέσα στα φυσιολογικά όρια, ενώ το 33% των μωρών αυτών ήταν ήδη πάνω από 2,5 χρονών και η ανάπτυξή τους φυσιολογική.

  ISIGHT

  fotolia life2  

ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ
Ο δικτυακός μας τόπος στοχεύει στην ενημέρωση σχετικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση. Καλύπτονται θέματα θεωρητικά, τεχνικά, ενώ μπορείτε να βρείτε και διάφορες χρήσιμες
διευθύνσεις σχετικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
.:Ελλάδα για εξωσωματική:.  .:Τα στάδια της Εξωσωματικής γονιμοποίησης σε μια σελίδα:.
.:Δωρεάν ενημέρωση:.

line4

Ο πλήρης οδηγός για την εξωσωματική γονιμοποίηση - ρωτήστε μας για την εξωσωματική γονιμοποίηση ! E- [συμβουλευτική]

 ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEO

Εμβρυομεταφορά. Κλασική IVF. Γονιμοποιημένο ωάριο.
embryolab fert vidfront
Τα γονιμοποιημένα ωάρια καλλιεργούνται μέχρι την
ημέρα της εμβρυομετα-
-φοράς.
100,000 σπερματοζωάρια
προστίθενται σε κάθε ωάριο
και καλλιεργούνται
μέχρι το επόμενο πρωί.
Ένα γονιμοποιημένο ωάριο
στο οποίο διακρίνονται οι
δύο προπυρήνες του
που βρίσκονται στο
κέντρο του.

blogatbottom