Παρασκευή, Δεκ 08th

Last updateΚυρ, 21 Φεβ 2021 9am

Font Size

SCREEN

Cpanel

Giles ivf

PROJECTS

cleanroom

lastest : Project 2009/8*IV: ΜΗΤΕΡΑ IVF: Το ανακαινισμένο εργαστήριο καλύπτει μια επιφάνεια 45m2 και είναι εργονομικά σχεδιασμένο ώστε να εξυπηρετεί δύο χειρουργεία ταυτόχρονα, τα οποία γειτνιάζουν με το εργαστήριο. 
Η διαμόρφωση και ο εξοπλισμός του εργαστηρίου ακολουθούν τα πρότυπα που πρόσφατα προτάθηκαν από την ευρωπαϊκή οδηγία 2004/23/EC καθώς και το ελληνικό προεδρικό διάταγμα ΠΔ 26/2008..
Πιο συγκεκριμένα, το εργαστήριό μας διαθέτει HEPA φίλτρα και αέρα υπό θετική πίεση κλάσεως C που υπερκαλύπτει τις απαιτήσεις που προϋποθέτει το προεδρικό διάταγμα (τουλάχιστον κλάσεως D).Σε αυτό συνεισφέρει και ο ειδικός ρουχισμός του εργαστηριακού προσωπικού, ο οποίος είναι σχεδιασμένος να μην απελευθερώνει ίνες και λοιπά σωματίδια, και καλύπτει μεγάλη επιφάνεια του σώματος για αποφυγή απελευθέρωσης μικροβίων στο εργαστηριακό περιβάλλον.

 

invitro_lab 

Οι τοίχοι και οι πάγκοι είναι καλυμμένοι με ειδική αντιμικροβιακή επίστρωση Corian (ομογενές, μη πορώδες υλικό χωρίς ανοιχτές ενώσεις που αποτρέπει τη δημιουργία επιμολύνσεων και είναι εύκολο στον καθαρισμό).

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στο χρώμα που χρησιμοποιήθηκε για τα τοιχώματα, το οποίο είναι υδατοδιαλυτό, μη πτητικής φύσεως, δηλαδή απουσιάζουν οι πτητικές οργανικές ενώσεις όπως, η φορμαλδεΰδη, ακεταλδεΰδη και οι φαινόλες. 

 

ivflab 

 Η επίπλωση του εργαστηρίου είναι από ανοξείδωτο υλικό INOX, λόγω των προτερημάτων του ως προς την υγιεινή και καθαριότητα, την ανθεκτικότητα και την καλαίσθητη εμφάνιση.

Για την επίστρωση του πατώματος έχει χρησιμοποιηθεί η ειδική κόλλα Thomsit η οποία είναι άοσμη (κατά το φυλλάδιο πληροφοριών για την ασφάλεια του υλικού σύμφωνα με την οδηγία 91/155/EC – ISO 11014-1) και συνεπώς μη επιβλαβής για τα έμβρυα και τους γαμέτες.  
   
Επίσης η θερμοκρασία του χώρου είναι ελεγχόμενη και διατηρείται σταθερή, αφού διακυμάνσεις αυτής ενδέχεται να προκαλέσουν σοβαρές επιπτώσεις στην ανάπτυξη και βιωσιμότητα των ωαρίων και εμβρύων. Τέλος, ο φωτισμός του εργαστηρίου είναι χαμηλός και ρυθμιζόμενος, ώστε να μην επηρεάζονται τα ωάρια και τα έμβρυα.

Το δάπεδο είναι καλυμμένο από πλαστική επίστρωση χωρίς γωνιώσεις ώστε να περιορίζεται η συσσώρευση μικροβίων, ενώ όλες οι σωληνώσεις και οι λοιπές συνδέσεις του εργαστηριακού εξοπλισμού δεν είναι ορατές στα τοιχώματα.

Προκειμένου να υπάρχει απόλυτος έλεγχος των συνθηκών του εργαστηριακού περιβάλλοντος, απουσιάζουν τα παράθυρα και οποιεσδήποτε άλλες επιφάνειες που δεν μονώνουν καλά το εργαστήριο.  

Ο εργαστηριακός εξοπλισμός περιλαμβάνει επωαστικούς κλιβάνους στους οποίους η παροχή αερίων γίνεται με ανεξάρτητη γραμμή για τον καθένα, μικροχειριστήρια / μικροσκόπια για μικρογονιμοποίηση (ICSI) τοποθετημένα σε ειδικά αντικραδασμικά τραπέζια, θαλάμους νηματικής ροής, στερεομικροσκόπια και μικροσκόπια αντίθεσης φάσης, ανδρολογικό εργαστήριο για την ανάλυση και επεξεργασία σπέρματος, 2 χώρους συλλογής σπέρματος που γειτνιάζουν με το ανδρολογικό εργαστήριο και βρίσκονται σε διακριτικό και ήσυχο σημείο στο χώρο της μονάδας, και τράπεζα κρυοσυντήρησης όπου φυλάσσονται τα δείγματα. 

 

cleanroom_ivf

 

ivf_room
 
Τόσο το ανδρολογικό εργαστήριο όσο και η τράπεζα κρυοσυντήρησης βρίσκονται σε ξεχωριστούς χώρους όπως υπαγορεύει το πρόσφατο προεδρικό διάταγμα ΠΔ 26/2008. Μόνο εξειδικευμένο προσωπικό έχει πρόσβαση στους χώρους του εμβρυολογικού εργαστηρίου και της τράπεζας κρυοσυντήρησης.

 Ακόμη υπάρχει πρόσθετος εξοπλισμός όπως πεχάμετρο, συσκευές προσδιορισμού διοξειδίου του άνθρακα και θερμοκρασίας ηλεκτρονικού τύπου, φυγόκεντροι, ψυγεία για τη διατήρηση καλλιεργητικών υλικών, συσκευή ελεγχόμενης προοδευτικής κατάψυξης βιολογικού υλικού και δοχεία για την αποθήκευσή τους.  

Giles Palmer

info@kosmogonia.gr

 

Ευχαριστούμε τους:

Κ. Χρόνης- Τεχνικός Διευθυντής Μητέρα ΑΕ .Τεχνική Υπηρεσία Μητέρα

Κορνάρος Κίμων - Μελέτη Κατασκευή και Επίβλεψη Οικοδομικών και Ηλεκτρομηχανολογικών έργων - Κατασκευές Ιατρικών Εργαστηρίων . www.kornaroskim.gr

Κων/νος Μ. Βαρδαξόπουλος -Πολιτικός μηχανικός www.vardaxopoulos.gr

Η εταιρεία ACC-Kalavrias-http://www.kalavrias.gr/

Η εταιρεία SOL HELLAS Α.Ε. (πρώην ΖΕΥΣ Α.Ε.). www.solworld.com

Laboratory designs for fertility clinics, IVF laboratories, andrology laboratories, and cryobiology banks- development and evaluation-troubleshooting and problem prevention  

  ISIGHT

  fotolia life2  

ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ
Ο δικτυακός μας τόπος στοχεύει στην ενημέρωση σχετικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση. Καλύπτονται θέματα θεωρητικά, τεχνικά, ενώ μπορείτε να βρείτε και διάφορες χρήσιμες
διευθύνσεις σχετικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
.:Ελλάδα για εξωσωματική:.  .:Τα στάδια της Εξωσωματικής γονιμοποίησης σε μια σελίδα:.
.:Δωρεάν ενημέρωση:.

line4

Ο πλήρης οδηγός για την εξωσωματική γονιμοποίηση - ρωτήστε μας για την εξωσωματική γονιμοποίηση ! E- [συμβουλευτική]

 ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEO

Εμβρυομεταφορά. Κλασική IVF. Γονιμοποιημένο ωάριο.
embryolab fert vidfront
Τα γονιμοποιημένα ωάρια καλλιεργούνται μέχρι την
ημέρα της εμβρυομετα-
-φοράς.
100,000 σπερματοζωάρια
προστίθενται σε κάθε ωάριο
και καλλιεργούνται
μέχρι το επόμενο πρωί.
Ένα γονιμοποιημένο ωάριο
στο οποίο διακρίνονται οι
δύο προπυρήνες του
που βρίσκονται στο
κέντρο του.

blogatbottom