Δευτέρα, Ιουλ 15th

Last updateΚυρ, 21 Φεβ 2021 9am

Font Size

SCREEN

Cpanel

Giles ivf

Παρακολούθηση εμβρύων καρέ-καρέ

Ο εμβρυολόγος και διευθυντής της μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής του νοσοκομείου ''Μητέρα'' κ. Giles Palmer προσκεκλημένος ομιλητής στο συνέδριο της Τουρκικής ένωσης αναπαραγωγικής ιατρικής στην Αττάλεια μίλησε για την νέα τεχνολογία time-lapse (παρακολούθηση εμβρύων καρέ-καρέ) που έχει εγκριθεί για χρήση σε ανθρώπινα έμβρυα.

 IMG 87401-001-1

Η νέα αυτή τεχνική προσφέρει συνεχή παρακολούθηση των εμβρύων μέσα από τον επωαστή και επιτρέπει μια ευέλικτη αξιολόγηση των μορφολογικών παραμέτρων (Παραδοσιακά αυτό δεν συμβαίνει, αφού τα έμβρυα για να ελεγχθούν πρέπει να βγουν τουλάχιστον μια φορά από τους επωαστές).


IMG 87421-001    

Η μορφολογία των εμβρύων και το στάδιο της εξέλιξης σε δεδομένες χρονικές στιγμές είναι στενά συνδεδεμένα με τις αναπτυξιακές ικανότητες τους. Τα έμβρυα διαθέτουν μια βέλτιστη ικανότητα πολλαπλών διαιρέσεων με αποτέλεσμα μια μη φυσιολογική διαίρεση μπορεί εύκολα να παρατηρηθεί, με την νέα αυτή τεχνική, για την καλύτερη επιλογή εμβρύων. Επιλέγοντας έτσι το πιο κατάλληλο έμβρυο αποτελεί μια σημαντική πρόκληση στην τεχνολογία της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Ο κ. Palmer αναφέρει " Όλο και περισσότερα κέντρα εξωσωματικής γονιμοποίησης  χρησιμοποιούν τη νέα αυτή τεχνική για την καλύτερη επιλογή εμβρύων με σκοπό να βελτιωθούν τα ποσοστά εμφύτευσης".

Για περισσότερες πληροφορίες.

 

 

blogatbottom