Δευτέρα, Ιουλ 15th

Last updateΚυρ, 21 Φεβ 2021 9am

Font Size

SCREEN

Cpanel

Giles ivf

ΚΟΣΤΟΣ

Το κόστος που εχει μια προσπαθεια εξωσωματικής

Η αλήθεια είναι ότι ένας κύκλος εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι δαπανηρός και είναι δύσκολο να καθορίσουμε το ακριβές κόστος. Κατά προσέγγιση θα μπορούσαμε να πούμε ότι μπορεί να φτάσει τα 3.000 ευρώ.

Στο ποσό που θα σας πούνε από το κέντρο δεν συμπεριλαμβάνονται τα φάρμακα. Πρέπει να γνωρίζετε ότι το κόστος των φαρμάκων είναι ανάλογο με την ανταπόκριση που θα έχει η γυναίκα στην διάρκεια της διέγερσης καθώς και στο τι πρωτόκολλο θα ακολουθήσει.

Οι εξετάσεις που υποχρεωτικά γίνονται είναι σπερμοδιάγραμμα (το οποίο γίνεται μόνο μια φορά), μέτρηση οιστραδιόλης και τα υπερηχογραφήμματα, οι οποίες μπορεί να συμπεριλαμβάνονται στην αρχική τιμή.
Επίσης το κόστος της προσπάθειας θα ανέβει εαν χρειαστεί να γίνει ICSI και κατάψυξη εμβρύων.

Τα κρατικά ταμεία ασφάλισης δυστυχώς καλύπτουν ένα μικρό ποσό για την προσπάθεια, μπορούν όμως να καλύψουν ένα μεγάλο μέρος του κόστους των φαρμάκων αφού προσκομίσετε τα ανάλογα δικαιολογητικά που θα σας ζητηθούν.
Οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες συνήθως δεν καλύπτουν κανένα ποσό για εξωσωματική γονιμοποίηση, αλλά και πάλι καλό θα είναι να ρωτήσετε τον ασφαλιστικό σας πράκτορα.


Η σημαντική καινοτομία, που φέρνει το νομοσχέδιο για την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (2005) έγκειται στο ότι όλα τα ασφαλιστικά ταμεία θα καλύπτουν στο εξής τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

blogatbottom