Πέμπτη, Ιουν 30th

Last updateΚυρ, 21 Φεβ 2021 9am

Font Size

SCREEN

Cpanel

Giles ivf

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου η ομιλία με θέμα : Εξελίξεις στον τομέα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (IVF), στην αίθουσα Λούρος του μαιευτηρίου ΜΗΤΕΡΑ από τους εμβρυολόγους της μονάδας Εξωσωματικής Γονιμοποίησης.

mitera


Η ομιλία ξεκίνησε με την παρουσίαση της κα Δώρας Μποτζάκη, που αφορούσε την ανδρική υπογονιμότητα και την ιστορική αναδρομή στην προσπάθεια αντιμετώπισής της,  από τις πρώτες προσπάθειες μέχρι την ανάπτυξη της επαναστατικής τεχνικής του ICSI και τα αποτελέσματα από την 20ετή εφαρμογή της.

Στην συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση της κας Αφροδίτης  Σιαλακούμα για τις εξελίξεις στον τομέα του ICSI τα τελευταία δέκα χρόνια, με την ανάπτυξη της τεχνικής του IMSI, του PICSI (Physiologic ICSI), καθώς και τα τελευταία δεδομένα για την εφαρμογή του ρομποτικού ICSI.

Τέλος, ακολούθησε με την ομιλία του ο διευθυντής της μονάδας κος Giles Palmer, με θέμα τις μορφοκινητικές μελέτες σε in vitro έμβρυα και τις παραμέτρους επιλογής εμβρύου για επιτυχή εγκυμοσύνη με την βοήθεια του συστήματος time lapse, το οποίο επιτρέπει την συνεχή βιντεοσκόπηση των εμβρύων μέσα στον επωαστή. Επίσης, παρουσιάστηκαν οι ερευνητικές προσπάθειες, που πραγματοποιούνται στην Μονάδα μας, με αυτό το σύστημα, σε συνεργασία με άλλες επιστημονικές ομάδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Οι παρουσιάσεις όλων των ομιλητών προκάλεσαν ενθουσιασμό και έτυχαν θερμού ενδιαφέροντος από τους προσκεκλημένους που είχαν γεμίσει τον συνεδριακό χώρο.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις ομιλίες στο youtube.

 

network Ενημέρωση / information booklets
Blog
Παρουσιάσεις / slideshow
βίντεο / videos 1
βίντεο/ videos 2
Φωτογραφίες / photographs
Twitter

blogatbottom