Τρίτη, Απρ 20th

Last updateΚυρ, 21 Φεβ 2021 9am

Font Size

SCREEN

Cpanel

Giles ivf

Ενημέρωση και προσφορά για εξωσωματική γονιμοποίηση

175632 bannerIVF2

 

 

 MATS20

O προσκεκλημένος ομιλητής στο συνέδριο στο ΜΗΤΕΡΑ στις 9 Μαρτίου του 2013.
"Μεταμόσχευση μήτρας–νεώτερα δεδομένα και προοπτικές εφαρμογής στον άνθρωπο" Mats Brӓnnstrӧm

Έχουν τώρα πραγματοποιήσει μεταμοσχεύσεις μήτρας σε 6 ασθενείς και παρακολουθούν την πρόοδό τους.
Ο Mats Brӓnnstrӧm, γεννημένος το 1958, ολοκλήρωσε το πτυχίο της ιατρικής το 1978 και πήρε διδακτορικό στη Φυσιολογία το 1988 στο Πανεπιστήμιο το Gothenburg. Ο τίτλος της διδακτορικής του διατριβής αφορούσε στους  μηχανισμούς ωορρηξίας.
Διορίστηκε καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο της Uppsala το 2002 και στο Πανεπιστήμιο του Gothenburg το 2003. Η ερευνητική του δραστηριότητα αφορά κυρίως στην ωοθηκική φυσιολογία, στην κρυοσυντήρηση ωοθήκης, στον καρκίνο ωοθήκης και στη μεταμόσχευση μήτρας.Tο έργο βρίσκεται στην αιχμή της διεθνούς έρευνας σε αυτό το χώρο.«Επιθυμούμε γυναίκες που έχουν γεννηθεί χωρίς μήτρα και γυναίκες που έχασαν την μήτρα τους εξαιτίας ασθένειας να μπορέσουν να γεννήσουν τα δικά τους βιολογικά παιδιά», υποστηρίζει ο κύριος Mats Brӓnnstrӧm, καθηγητής Γυναικολογίας.

10ετία και στη γέννηση περισσότερων από 3.000 παιδιών, συνεπεία αυτών των τεχνικών.Αυτό ανακοινώθηκε στη διημερίδα με θέμα «Γονιμότητα 360ο» που διοργάνωσε η Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του ΜΗΤΕΡΑ στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος» το Σάββατο και την Κυριακή 9-10 Μαρτίου, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ιατρών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων και ο διεθνούς φήμης Καθηγητής Γυναικολογίας, Prof. Mats Brännström (Sahlgrenska Academy, Πανεπιστήμιο Gothenburg, Σουηδία), ο οποίος έχει διενεργήσει την πρώτη επιτυχή μεταμόσχευση μήτρας παγκοσμίως.Ο Καθηγητής μίλησε για τα νεώτερα δεδομένα στη μεταμόσχευση μήτρας, τις προοπτικές εφαρμογής στον άνθρωπο και τη συσχέτισή της με τις τεχνικές Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Επιθυμούμε οι γυναίκες που έχουν γεννηθεί χωρίς μήτρα και γυναίκες που έχασαν τη μήτρα τους εξαιτίας ασθένειας, να μπορέσουν να κυοφορήσουν. Μέχρι σήμερα η ομάδα μου έχει πραγματοποιήσει 6 επιτυχείς μεταμοσχεύσεις μήτρας με το μόσχευμα να έχει γίνει αποδεκτό. Το επόμενο βήμα είναι οι γυναίκες αυτές να κυοφορήσουν, αφού υποβληθούν σε διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης. Αυτό ακόμη δεν έχει επιτευχθεί. Στη διημερίδα είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με τους συναδέλφους της Μονάδας IVF του ΜΗΤΕΡΑ, προκειμένου να διερευνήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί κύηση στις γυναίκες αυτές. Καταλήγουμε ότι μετά από 12 χρόνια έρευνας, είμαστε πλέον πολύ κοντά το όνειρο αυτό να γίνει πραγματικότητα».

«Η έλλειψη μήτρας είναι ένα από τα τελευταία είδη υπογονιμότητας που δε μπορούσε να θεραπευτεί» εξηγεί ο κλινικός εμβρυολόγος και Διευθυντής της Μονάδας Υποβοηθούμενης αναπαραγωγής του ΜΗΤΕΡΑ, κ. Giles Palmer. Εκτός από τις γυναίκες που επεβλήθησαν σε αφαίρεση μήτρας στα πλαίσια αποθεραπείας καρκίνου, 1 στα 5000 κορίτσια γεννιούνται χωρίς μήτρα. Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι ότι το μεταμοσχευμένο όργανο μπορεί να αντέξει το στρες μιας εγκυμοσύνης και η γέννηση υγιούς παιδιού από μεταμοσχευμένη μήτρα είναι κοντά.

Στο ΜΗΤΕΡΑ αναγνωρίζουμε ότι τέτοιες τεχνικές είναι πλέον εφικτές και βαδίζουμε υποστηρικτές και συνοδοιπόροι των Σουηδών συναδέλφων μας. Μια τέτοια πιθανή εξέλιξη θα μπορούσε να ξεπεράσει τα προβλήματα που έχει η διαδικασία της παρένθετης μητρότητας και να βοηθήσει τα ζευγάρια στα οποία η γυναίκα δεν έχει μήτρα να κυοφορήσουν. Εγείρονται όμως και ηθικά διλλήματα, τα οποία πρέπει στα επόμενα χρόνια να αποσαφηνιστούν και θεσμοθετηθούν από την επίσημη πολιτεία κάθε κράτους. Διλήμματα για το ποιά γυναίκα και σε ποιά ηλικία μπορεί να γίνει δωρήτρια ή λήπτρια μήτρας», προσέθεσε.

Ο κ. Giles Palmer δήλωσε ότι «Ένα στα 6 ζευγάρια αναπαραγωγικής ηλικίας που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί, αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Με σύμμαχο τις συνεχείς εξελίξεις και τις καινοτομίες στο χώρο της εξωσωματικής γονιμοποίησης, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση θεραπείας στο σύγχρονο υπογόνιμο ζευγάρι. Ήδη, χάρη στην εφαρμογή των νέων τεχνικών παρακολούθησης εμβρύων "time - lapse", εξειδικευμένης μικρογονιμοποίησης "IMSI" και προεμφυτευτικής διάγνωσης, τα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής στη Μονάδα μας έχουν αυξηθεί κατά 10% το τελευταίο έτος συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια».

Μαζική ήταν παράλληλα η προσέλευση στην εκδήλωση για την ενημέρωση του κοινού την Κυριακή 10 Μαρτίου, όπου δόθηκε ένα ανοιχτό βήμα διαλόγου στα ζευγάρια που θέλησαν να ενημερωθούν για τις νέες τεχνικές και τους παράγοντες που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Στα ζευγάρια που προσήλθαν, δόθηκε έκπτωση 20% για έναν κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης στη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (IVF) του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ και μία δωρεάν επίσκεψη σε διαιτολόγο και ψυχολόγο.

you tube

http://m.youtube.com/watch?gl=GR&hl=en-GB&client=mv-google&v=_eXekqGCWSE

blogatbottom