Παρασκευή, Ιουν 14th

Last updateΚυρ, 21 Φεβ 2021 9am

Font Size

SCREEN

Cpanel

Giles ivf

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Συμπτώματα....των δύο  εβδομάδων αναμονής.

Είναι γνωστό, ότι η δυσκολότερη περίοδος κατά την διάρκεια μιας εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι οι δύο εβδομάδες αναμονής. Κάθε γυναίκα περιμένει τα συμπτώματα τα οποία θα της δείξουν ότι ο κύκλος εξωσωματικής γονιμοποίησης ήταν επιτυχής και συνεπώς η γυναίκα είναι έγκυος.

Αλλά, καθεμία περίπτωση είναι διαφορετική , γι’ αυτό και κάποιες γυναίκες δεν παρουσιάζουν συμπτώματα καθόλου. Υπάρχουν επίσης πολλοί μύθοι σχετικά με το πώς αισθάνονται οι εγκυμονούσες, με αποτέλεσμα να αντιδρούν υπερβολικά με αυτά τα συμπτώματα. Δεν υπάρχουν  συγκεκριμένα συμπτώματα.

Οι περισσότερες φυσιολογικές εγκυμοσύνες δεν γίνονται αντιληπτές μέχρι οι γυναίκες να μην εμφανίσουν περίοδο(περίπου 4-6 εβδομάδες).Αυτή είναι η περίοδος όπου οι γυναίκες εμφανίζουν συμπτώματα , όπως η ναυτία ή η ευαισθησία στο στήθος. Το πρωτόκολλο της εξωσωματικής γονιμοποίησης επιτρέπει στις γυναίκες να ανακαλύψουν  ότι είναι έγκυες πολύ πιο σύντομα απ’ ότι στην περίπτωση της φυσιολογικής εγκυμοσύνης. Συνεπώς , τα συμπτώματα μπορεί να είναι διαφορετικά και πολύ πιο δύσκολο να κατηγοριοποιηθούν.   

Δεν θα πρέπει να ανησυχούμε με κάθε τσίμπημα, αλλά να προσπαθούμε να διατηρούμε την ηρεμία μας.

 

Δεν υπάρχει σύμπτωμα που να σου λέει ότι είσαι ή όχι έγκυος.

 

Συμπτώματα που είναι συχνά αναφερόμενα από γυναίκες κατά την διάρκεια των δύο εβδομάδων αναμονής.

Κατά την διάρκεια των δύο εβδομάδων αναμονής.
Αύξηση της θερμοκρασίας, μείωση της θερμοκρασίας, δημιουργία κηλίδων, κράμπα, σφίξιμο στην κοιλιά , τσίμπημα στην κοιλιά, κόπωση , πονοκέφαλοι, εκκένωση, ευαισθησία στο στήθος , ιδρώτας τη νύχτα, ή καθόλου συμπτώματα.

3-4 εβδομάδες
Εμετός / ναυτία, κηλίδες, κράμπες, συχνοουρία, ευαισθησία στο στήθος, κόπωση, πονοκέφαλοι ,συναισθηματισμοί, φούσκωμα.

Μετά από έναν μήνα
Χαμηλός πόνος στην πλάτη, διατροφική λαχτάρα, κηλίδες, κράμπες, συχνοουρία, ευαισθησία στο στήθος, κόπωση, δυσκοιλιότητα, συναισθηματισμοί, ζάλη, κράμπες στα πόδια.

blogatbottom