Παρασκευή, Ιουν 14th

Last updateΚυρ, 21 Φεβ 2021 9am

Font Size

SCREEN

Cpanel

Giles ivf

Άρθρα

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΩΟΡΡΗΞΙΑΣ

ovulate 

Πρόβλεψη ωορρηξίας:Οι περισσότερες γυναίκες ξέρουν ότι οι πιο γόνιμες ημέρες είναι στη μέση του εμμηνορροϊκού κύκλου τους (σε κύκλο 28 ημερών), όπου το ωοθυλάκιο σπάζει και ένα ωάριο απελευθερώνεται (ωορρηξία).

Μερικές γυναίκες παρατηρούν μια αύξηση στην βλέννα πριν από την ωορρηξία και αυτό μπορεί να είναι μια αρκετά χρήσιμη πρόβλεψη ότι η ωορρηξία είναι επικείμενη.

Μπορείτε να αγοράσατε ένα τεστ ωορρηξίας από το φαρμακείο. Αυτό το τεστ, το οποίο μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, μπορεί να προβλέψει με μεγάλη ακρίβεια την στιγμή που θα συμβεί η ωορρηξία.. Η δοκιμή είναι βασισμένη στην ανίχνευση του κύματος ορμονών LH ακριβώς πριν από την απελευθέρωση του ωαρίου.
Όταν αυξάνονται τα επίπεδα LH υπάρχει μια αλλαγή χρώματος στο τεστ που δείχνει ότι η ωορρηξία είναι πιθανό να συμβεί μέσα στις επόμενες 24-36 ώρες. Όταν το χρώμα αλλάζει η ερωτική επαφή με το σύντροφο σας θα μπορούσε να οδηγήσει σε εγκυμοσύνη.

Έλεγχος των ωοθυλακίων και μια χρονικά προγραμματισμένη επαφή μπορούν να συστηθούν από τον γιατρό σας. Οι υπέρηχοι των ωοθηκών σας και τα τεστ που δείχνουν τα επίπεδα των ορμονών σας στο αίμα τον αποτελούν τον ακριβέστερο τρόπο πρόβλεψης της ωορρηξίας.

Μερικοί άνθρωποι θεωρούν την απλούστερη και την λιγότερο χρονοβόρα μέθοδο πρόβλεψης της ωορρηξίας την βασική θερμοκρασία σώματος (BBT).

Πολλές ιστοσελίδες που υπάρχουν εξηγούν και συστήνουν την BBT αλλά συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας εάν αξίζει να ακολουθήσετε αυτή τη μέθοδο.

Βασικά, κάνετε ένα διάγραμμα με τη θερμοκρασία σώματος που έχετε κάθε πρωί μόλις ξυπνάτε. Κάθε διάγραμμα αντιπροσωπεύει έναν κύκλο και αρχίζει από την πρώτη ημέρα μιας περιόδου και συνεχίζεται έως ότου αρχίσει η επόμενη περίοδος.
Καθώς εξετάσετε ένα διάγραμμα BBT θα διαπιστώσετε την έναρξη της ωορρηξίας μόλις δείτε μια πτώση της θερμοκρασίας, η οποία ακολουθείται από μία μικρή άνοδο μέχρι να ξαναπέσει καθώς μια νέα περίοδος αρχίζει.

Η πτώση και η επόμενη άνοδος αντιπροσωπεύουν το χρόνο της ωορρηξίας.

Όπως προαναφέραμε η προγεστερόνη παράγεται από την ωοθήκη μετά από την ωοθυλακιορρηξία. Η συνεχής παραγωγή προγεστερόνης και η μετέπειτα πτώση της συνδέεται με την άνοδο της θερμοκρασίας του σώματος κατά τη διάρκεια αυτού του μέρους του κύκλου. Εάν δεν συμβεί ωορρηξία η προγεστερόνη δεν θα παραχθεί και η BBT σας θα παραμείνει χαμηλή.

Το μειονέκτημα στη μέθοδο της BBT είναι ότι δίνει μια αναδρομική απάντηση στην ερώτηση "έχει συμβεί ωορρηξία;" ενώ τα τεστ ωορρηξίας και οι υπέρηχοι αν και είναι ακριβότεροι σαν μέθοδοι είναι σίγουρα πιο ακριβείς. Οποιοσδήποτε τρόπος πάντως χρησιμοποιείται, είναι σίγουρα αποτελεσματικός όσον αφορά τις πληροφορίες για το πως λειτουργεί το σώμα μας.

Αν και αυτές οι πληροφορίες υπάρχουν για να προσφέρουν μια σημαντική βοήθεια μη ξεχνάμε ότι η ερωτική επαφή υπάρχει για να προσφέρει και ευχαρίστηση. Είναι πολύ εύκολο εν τούτοις να αρχίσουμε να εξαρτιόμαστε και να ζούμε γύρω από διαγράμματα ,τεστ και εξετάσεις αίματος. Εάν αυτό αρχίζει να κυβερνά τη ζωή σας κάντε ένα διάλειμμα από αυτόν τον τύπο έρευνας έως ότου αποκατασταθεί η προοπτική σας στη ζωή.

 

in vivo

 

βλ. Σπερματέγχυση

 

blogatbottom