Παρασκευή, Δεκ 08th

Last updateΚυρ, 21 Φεβ 2021 9am

Font Size

SCREEN

Cpanel

Giles ivf

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ταυτότητα και Ασφάλεια

.....κατά τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης.


icsi

 

 

"το εργαστήριό μας είναι στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων όσο αφορά τις αναπαραγωγικές τεχνικές έτσι ώστε να προσφέρει στους ασθενείς τις περισσότερες δυνατές πιθανότητες να αποκτήσουν ένα παιδί.”

 

Η ταυτότητα των ασθενών και των εμβρύων είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα σε μια κλινική αναπαραγωγής. Παίρνουμε αυτή την ευθύνη πολύ σοβαρά. Υπάρχουν διαδικασίες διασταύρωσης στοιχείων σε πολλά επίπεδα για να αποφευχθούν λάθη όσο μεταχειριζόμαστε γενετικό υλικό και έμβρυα.

Όλα τα υλικά με τα οποία έρχονται σε επαφή οι γαμέτες και τα έμβρυα είναι ταυτοποιημένα με τα ονόματα των ασθενών και με ένα σύστημα κωδικών χρωμάτων έτσι ώστε κάθε ασθενής να έχει το δικό του μοναδικό κωδικό.

Δουλεύοντας με τους γαμέτες και τα έμβρυα ενός ασθενούς τη φορά είναι επίσης ένα μέτρο ασφάλειας. Ένας μάρτυρας παρίσταται πάντοτε κατά την ταυτοποίηση των δειγμάτων.

Τέλος η διαδικασία ταυτοποίησης ολοκληρώνεται με την επιβεβαίωση της ταυτότητας με τους ίδιους τους ασθενείς ακριβώς πριν την μεταφορά εμβρύων ή γαμετών.

Αν και η διαδικασία αυτή είναι πολύπλοκη και πολυεπίπεδη, για εμάς είναι απολύτως απαραίτητη.

Διαδικασίες
Κατά τη διάρκεια όλων των διαδικασιών που περιλαμβάνουν γαμέτες και έμβρυα υπάρχουν γραπτές ταυτοποιήσεις και παρουσία τουλάχιστον ενός μάρτυρα.

Παραδείγματα των διαδικασιών που εμπλέκουν μάρτυρες περιλαμβάνουν σπερματεγχύσεις, σπερματεγχύσεις από δότες, επεξεργασία ωαρίων, μικρογονιμοποίηση (ICSI) και εμβρυομεταφορές. Έγγραφα για κάθε διαδικασία, ταυτοποιήσεις για κάθε ασθενή και η απομόνωση υλικών αποτελούν τα στοιχεία που πρέπει να ελέγχει ο μάρτυρας.

Τις Κυριακές και τις αργίες που ένας εμβρυολόγος μπορεί να δουλεύει μόνος, μάρτυρας είναι ο γιατρός του ασθενούς.

Προσωπικό
Μια καλά οργανωμένη ομάδα είναι το πιο σημαντικό και θεμελιώδες στοιχείο σε μια εργαστηριακή μονάδα. Είμαστε ευτυχείς που διαθέτουμε μια από τις καλύτερα εξειδικευμένες ομάδες της χώρας και περήφανοι για την αξιοπιστία της.

Ασφάλεια εργαστηρίου
Σε κάθε ασθενή δίνεται ένα συγκεκριμένο χρώμα το οποίο συνοδεύει με το όνομά του οτιδήποτε έρχεται έπειτα σε επαφή με τους γαμέτες και τα έμβρυα αυτού. Όλα τα υλικά διατηρούνται σε δίσκους μοναδικούς για τον κάθε ασθενή. Τα έμβρυα φυλάσσονται σε ειδικούς επωαστές που διαθέτουν ξεχωριστό χώρο για κάθε ασθενή. Τέλος, η πρόσβαση στο εργαστήριο είναι αυστηρά περιορισμένη.

Ασφάλεια κτιρίου
Το κτίριο είναι εξοπλισμένο με ειδικά συστήματα security και πυρανίχνευσης. Η είσοδος του εργαστηρίου εμβρυολογίας είναι αυστηρώς φυλασσόμενη και κλειδωμένη. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ειδική γεννήτρια τροφοδοτεί αμέσως το εργαστήριο και για όσο χρόνο χρειαστεί μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη διαφυλάσσοντας έτσι τα υλικά και τα έμβρυα που βρίσκονται στο χώρο.

Παίρνουμε τα ζητήματα αυτά πολύ σοβαρά και αφιερώνουμε πολύ χρόνο και προσπάθεια στο σχεδιασμό συστημάτων ασφαλείας για την αποφυγή λαθών.

Διαδικασίες – Λεπτομέρειες

Δείγματα σπέρματος: Μετά τη συλλογή σπέρματος από τον άνδρα και την προσκόμισή του στο εργαστήριο, το δείγμα ταυτοποιείται με μοναδικό κωδικό. Συλλέγουμε επίσης και άλλες πληροφορίες σχετικά με τον ασθενή αλλά προτεραιότητά μας είναι η μοναδική ταυτότητα του δείγματος και η εποπτεία του από ένα μέλος του εργαστηρίου μας καθ’όλη τη διάρκεια της επεξεργασίας του.

Ωοληψία: Κατά την άφιξη σας για την ωοληψία ένα μέλος του προσωπικού μας θα ζητήσει το όνομά σας πριν ακόμα δοθούν τα ενδεδειγμένα φάρμακα για τη διαδικασία. Τα μέλη του προσωπικού στηρίζονται αποκλειστικά στις πληροφορίες που δίνουν οι ασθενείς για την ταυτότητά τους έτσι ώστε να αποφεύγονται τυχόν λάθη με ονόματα.

Εμβρυομεταφορά: Όπως και στη διαδικασία της ωοληψίας, ένα μέλος του προσωπικού θα ρωτήσει το όνομά σας ενώ ένα δεύτερο θα είναι ο μάρτυρας τόσο για την ταυτοποίηση του ονόματος όσο και των εμβρύων που θα μεταφερθούν κατά τη διαδικασία.

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με την ασφάλεια των διαδικασιών ή του εξοπλισμού, παρακαλούμε μη διστάσετε να ρωτήσετε.

 

 

blogatbottom