ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ LIGHT

Mild IVF...ήπια τεχνική-λιγότερα ωάρια.


ivf

Μια μεσαίου τύπου θεραπεία γονιμότητας, η οποία είναι ασφαλέστερη για τη γυναίκα, έχει ως αποτέλεσμα έμβρυα υψηλότερης ποιότητας, τα οποία είναι πιο πιθανό να αναπτυχθούν επιτυχώς μέσα στη μητέρα, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Πάντα είναι δύσκολο να διαμορφώσεις μια στρατηγική όταν συλλέγονται πολλά ωάρια.. Εκτός από τον κίνδυνο της υπερδιέγερσης, μια δυσάρεστη και μερικές φορές επικίνδυνη πλευρά της διαδικασίας διέγερσης των ωοθηκών, η ομάδα IVF πρέπει να αποφασίσει πότε να κρυοσυντηρήσει τα πολλά έμβρυα που παράγονται.

Όταν είναι δυνατό να περιμένουμε μέχρι την ημέρα της εμβρυομεταφοράς??, επιλέγουμε τα καλύτερα έμβρυα και καταψύχουμε τα πλεονάζοντα έμβρυα…ή καταψύχουμε μερικά έμβρυα την πρώτη ημέρα -όταν ο ρυθμός επιβίωσης της διαδικασίας κατάψυξης - απόψυξης είναι μεγαλύτερος?? και καλλιεργούμε τυφλά τα εναπομείναντα έμβρυα μέχρι την εμβρυομεταφορά…..αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την αναπτυξιακή τους δυνατότητα.


Η μεσαίου τύπου θεραπεία υπογονιμότητας είναι ασφαλέστερη για τις γυναίκες και επιπλέον έχει ως αποτέλεσμα υψηλής ποιότητας έμβρυα, τα οποία είναι πιο πιθανό να αναπτυχθούν επιτυχώς μέσα στη μητέρα, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι οποίοι συγκρίνουν την μέθοδο με συμβατικές μεθόδους.

Αυτοί υποστηρίζουν ότι η τεχνική, η οποία είναι φθηνότερη επειδή χρησιμοποιεί χαμηλότερες δόσεις ορμονών, πρέπει να χρησιμοποιείται πιο συχνά από τις κλινικές υπογονιμότητας


Οι συμβατικοί γιατροί Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, ξεκινούν διεγείροντας μαζικά τις ωοθήκες ώστε να παράγουν 10 ή περισσότερα ωάρια. Όταν αυτά αναμειγνύονται με σπέρμα δίνεται στο γιατρό πληθώρα επιλογών σχετικά με το ποια έμβρυα να εμφυτευτούν πίσω στη μήτρα.

Αλλά η νέα μελέτη προτείνει ότι πολλά από αυτά τα έμβρυα θα έχουν γενετικές ανωμαλίες έτσι δεν θα αναπτυχθούν. Ακόμα και κάτω από φυσιολογικές συνθήκες περίπου το 30% των πρώιμων εμβρύων δεν θα προχωρήσουν στο στάδιο του εμβρύου εξαιτίας γενετικών ανωμαλιών..


"Θεωρείται ότι όσο περισσότερα αυγά τόσο το καλύτερο. Επιθυμούμε να έχουμε έναν ικανοποιητικό αριθμό εμβρύων, ώστε να μπορούμε να επιλέξουμε", λέει η Dr Εsther Baart, εμβρυολόγος στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Utrecht, που διεξήγαγε την μελέτη. Αλλά η έρευνά της υποστηρίζει ότι ο αριθμός των φυσιολογικών ωαριων είναι περίπου ο ίδιος με αυτά που παράγονται κατά την ήπια τεχνική.