Πέμπτη, Μαρ 28th

Last updateΚυρ, 21 Φεβ 2021 9am

Font Size

SCREEN

Cpanel

Giles ivf

ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΟΤΩΝ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Οι κλινικές γονιμότητας αντιμετωπίζουν διεθνή κρίση, λόγω της έλλειψης σε δότες σπέρματος.

Έλλειξη δοτών σπέρματος στην Ευρώπη

Το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, παρατηρείται μια πολύ σοβαρή έλλειψη σπέρματος απο δότες, που είναι διαθέσιμο για αγορά και χρησιμοποιήσή του σε θεραπείες υπογονιμότητας.

Η κλινική ΜΗΤΕΡΑ προσπαθεί να εντοπίσει νέα κέντρα με απόθεμα σπέρματος δοτών καθώς και να προμηθευτεί ποσοτήτες σπέρματος απο δότες, εφόσον είναι διαθέσιμα. Προς το παρών δεν υπάρχει λίστα αναμονής για τα ζευγάρια που χρειάζονται δότες σπέρματος για εξωσωματική γονιμοποίηση και ενδομήτρια σπερματέγχυση.

Στην Ελλάδα, παρόμοια με τις άλλες ευρωπαικές χώρες, παρατηρείται έλλειψη σε άντρες που θέλουν να γίνουν δότες σπέρματος.

Στο Ενωμένο Βασίλειο το δίκτυο για την υπογονιμότητα (Infertility Network) αναφέρει πως απο την στιγμή που ίσχυσε νομοθεσία που απογόρευει την ανωνυμία στους δότες σπέρματος, μειώθηκε κατακόρυφα η προσφορά δοτών.

Σε αντιδιαστολή με την παραπάνω άποψη, άλλοι οργανισμοί υποστηρίζουν πως δεν ευθύνεται η αλλαγή της νομοθεσίας για την μείωση του αριθμού των δοτών, αλλά η έλλειψη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την ανάγκη ύπαρξης δοτών σπέρματος.

Ο αριθμός των δοτών σπέρματος μειώνεται σταθερά  τα τελευταία χρόνια στο Ενωμένο Βασίλειο, όπως προκύπτει απο τις εθνικές στατιστικές. Το 2000, 325 νέοι δότες ενεγράφησαν στην Εθνική αρχή υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (HFEA), ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2005 παρουσιάστηκαν μόνο 99 νέοι δότες .

Ενδιαφέρεστε να γίνετε δότες σπέρματος και είστε μεταξύ 18 και 39 ετών;

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην κα Αγγιολίνα Κουρή, τράπεζα σπέρματος, μαιευτήριο ¨ΜΗΤΕΡΑ¨, τηλ. 210 6869890 ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

  ISIGHT

  fotolia life2  

ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ
Ο δικτυακός μας τόπος στοχεύει στην ενημέρωση σχετικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση. Καλύπτονται θέματα θεωρητικά, τεχνικά, ενώ μπορείτε να βρείτε και διάφορες χρήσιμες
διευθύνσεις σχετικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
.:Ελλάδα για εξωσωματική:.  .:Τα στάδια της Εξωσωματικής γονιμοποίησης σε μια σελίδα:.
.:Δωρεάν ενημέρωση:.

line4

Ο πλήρης οδηγός για την εξωσωματική γονιμοποίηση - ρωτήστε μας για την εξωσωματική γονιμοποίηση ! E- [συμβουλευτική]

 ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEO

Εμβρυομεταφορά. Κλασική IVF. Γονιμοποιημένο ωάριο.
embryolab fert vidfront
Τα γονιμοποιημένα ωάρια καλλιεργούνται μέχρι την
ημέρα της εμβρυομετα-
-φοράς.
100,000 σπερματοζωάρια
προστίθενται σε κάθε ωάριο
και καλλιεργούνται
μέχρι το επόμενο πρωί.
Ένα γονιμοποιημένο ωάριο
στο οποίο διακρίνονται οι
δύο προπυρήνες του
που βρίσκονται στο
κέντρο του.

blogatbottom