Παρασκευή, Μαρ 29th

Last updateΚυρ, 21 Φεβ 2021 9am

Font Size

SCREEN

Cpanel

Giles ivf

ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

ivf-cancer

Η Γονιμότητα πρέπει να συζητείται με τους εφήβους καρκινοπαθείς ασθενείς


 

Οι ειδικοί περιγράφουν την έλλειψη και τη σημασία της συμβουλευτικής της γονιμότητας για τους εφήβους καρκινοπαθείς ασθενείς.

 

Παρότι προκαλεί αμηχανία, όσοι παρέχουν υπηρεσίες στο χώρο της υγείας χρειάζεται να συζητούν με τους εφήβους ασθενείς τις επιπτώσεις του καρκίνου και της θεραπείας του στη γονιμότητα ώστε να αποκομίζουν μία πραγματικά ενημερωμένη συγκατάθεση για θεραπεία, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Τόσο το προσωπικό όσο και οι νεαροί ασθενείς μπορεί να το βρούν πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσουν τα θέματα της γονιμότητας στο διαθέσιμο χρονικό πλαίσιο πριν από τη θεραπεία.

Ο Αδαμ Γκλέσιερ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του St. James στο Λήντς του Ενωμένου Βασιλείου είπε: «υπάρχει χώρος για βελτίωση στην παροχή της συμβουλευτικής για τη γονιμότητα».

Ο Γκλέσιερ εξήγησε ότι σε μία επισκόπηση 271 καρκινοπαθών ασθενών (μεταξύ 14 και 24 χρονών), μόνο το 34 τοις εκατό θεωρούν πως τους είχε παρασχεθεί συμβουλευτική σχετικά με την γονιμότητα με μόνο το 27 τοις εκατό εξ’ αυτών να την έχει λάβει πριν από το ξεκίνημα της θεραπείας. Το 38 τοις εκατό θυμάται να έχει κάνει χρήση συμβουλευτικής μετά το ξεκίνημα της θεραπείας και το 33 τοις εκατό μετά το τέλος της.

«Είναι ζωτικής σημασίας οι ιατροί να συζητούν τη γονιμότητα με τους νέους καρκινοπαθείς ασθενείς τους και, εάν είναι δυνατόν, να τους προσφέρουν τη δυνατότητα να διατηρήσουν την μελλοντική τους γονιμότητα» σχολείασε ο Γκλέσιερ.

Πηγή – 4ο Διεθνές Συνέδριο Εφηβικής και Νεανικής Ιατρικής για το Καρκίνο, Λονδίνο, Ενωμένο Βασίλειο, 30-31 Μαρτίου 2006.

 

  ISIGHT

  fotolia life2  

ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ
Ο δικτυακός μας τόπος στοχεύει στην ενημέρωση σχετικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση. Καλύπτονται θέματα θεωρητικά, τεχνικά, ενώ μπορείτε να βρείτε και διάφορες χρήσιμες
διευθύνσεις σχετικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
.:Ελλάδα για εξωσωματική:.  .:Τα στάδια της Εξωσωματικής γονιμοποίησης σε μια σελίδα:.
.:Δωρεάν ενημέρωση:.

line4

Ο πλήρης οδηγός για την εξωσωματική γονιμοποίηση - ρωτήστε μας για την εξωσωματική γονιμοποίηση ! E- [συμβουλευτική]

 ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEO

Εμβρυομεταφορά. Κλασική IVF. Γονιμοποιημένο ωάριο.
embryolab fert vidfront
Τα γονιμοποιημένα ωάρια καλλιεργούνται μέχρι την
ημέρα της εμβρυομετα-
-φοράς.
100,000 σπερματοζωάρια
προστίθενται σε κάθε ωάριο
και καλλιεργούνται
μέχρι το επόμενο πρωί.
Ένα γονιμοποιημένο ωάριο
στο οποίο διακρίνονται οι
δύο προπυρήνες του
που βρίσκονται στο
κέντρο του.

blogatbottom