Τρίτη, Μαρ 19th

Last updateΚυρ, 21 Φεβ 2021 9am

Font Size

SCREEN

Cpanel

Giles ivf

IVF και εξωσωματική

Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή - Νέοι Ορίζοντες
17 & 18 Μαρτίου στο Μαιευτήριο ΜΗΤΕΡΑ

Ατζέντα

 

Ο Gary Smith με το διευθυντή της μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Giles Palmer με το συστήμα microfluidics.
garysmith

Στη διημερίδα με θέμα  «Νέοι Ορίζοντες στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή» που πραγματοποιήθηκε στο μαιευτήριο ΜΗΤΕΡΑ (17-18 Μαρτίου) παρουσιάστηκε από τον καθηγητή του πανεπιστημίου Michigan Dr. Gary Smith μια νέα μέθοδος καλλιέργειας εμβρύων, microfluidics.Με τη μέθοδο microfluidics επιτυγχάνεται η δυναμική καλλιέργεια των εμβρύων σε αντίθεση με τη στατική σε τρυβλία Petri που γίνεται σήμερα.

Χρησιμοποιείται  μια μικρή πλακέτα που επιτρέπει τη δυναμική ροή καλλιεργητικού υλικού στα έμβρυα  και προσομοιάζει το φυσικό περιβάλλον της μήτρας της μητέρας. Επίσης, με τη μέθοδο microfluidics η αλλαγή των καλλιεργητικών υλικών γίνεται χωρίς την παρέμβαση του εμβρυολόγου. Τα έμβρυα παραμένουν  στο περιβάλλον τους όπου τους παρέχεται το κατάλληλο υλικό μέσω του συστήματος ροής της πλακέτας .



“Αυξάνονται οι πιθανότητες επιτυχίας στον τομέα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής με νέες πρωτοποριακές μεθόδους ανάπτυξης και καλλιέργειας εμβρύων”

Αυτό ανακοινώθηκε στη διημερίδα με θέμα «Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή- Νέοι Ορίζοντες» που διοργάνωσε η Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ΜΗΤΕΡΑ στο Αμφιθέατρο «Ν।Λούρος» το Σάββατο και την Κυριακή 17-18 Μαρτίου, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ιατρών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

mitera

Όπως δήλωσ ο Διευθυντής της Μονάδας IVF ΜΗΤΕΡΑ, κλινικός εμβρυολόγος κ। Giles Palmer «Για πρώτη φορά στην ιστορία της εξωσωματικής γονιμοποίησης στον ελληνικό χώρο, μπορούμε μέσω βίντεο να παρακολουθούμε και να αξιολογούμε κάθε στάδιο της ανάπτυξης των εμβρύων, προκειμένου να επιλέγουμε τα υγιέστερα για την εμβυομεταφορά. Η νέα μέθοδος «time-lapse», ουσιαστικά φωτογραφίζει λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του εμβρύου, κάτι που με τα υπάρχοντα συστήματα δεν ήταν εφικτό, καθώς το έμβρυο έπρεπε να βγει από τον επωαστή για να εκτιμηθεί η ανάπτυξή του. Πλέον, στο βίντεο του συστήματος μπορεί να καταγραφεί ένα ωάριο από τη στιγμή που έχει ληφθεί μέχρι και εκείνη που ως έμβρυο πλέον θα μεταφερθεί».


Από την πλευρά του ο Gary Smith, Καθηγητής Μοριακής Φυσιολογίας Τμημάτων Μαιευτικής/ Γυναικολογίας & Διευθυντής του προγράμματος Αναπαραγωγικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Michigan, USA μίλησε για μια επαναστατική μέθοδο δυναμικής καλλιέργειας των εμβρύων, τα πρωτοποριακά «Microfluidics». «Με τη μέθοδο αυτή», τόνισε, «χρησιμοποιείται μια κλειστή συσκευή για την καλλιέργεια των εμβρύων στο εργαστήριο, η οποία μιμείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φυσικό περιβάλλον που αναπτύσσονται τα έμβρυα στις σάλπιγγες και τη μήτρα της γυναίκας. Η μέθοδος αυτή έχει σκοπό να αντικαταστήσει το συμβατικό τρόπο καλλιέργειας των εμβρύων στο εργαστήριο».
Οι παραπάνω μέθοδοι συντελούνται στο χώρο του εργαστηρίου και στοχεύουν στην καλύτερη επιλογή των υγιών εμβρύων για επιτυχή εμφύτευση, δίνοντας νέες ελπίδες στις γυναίκες που ακολουθούν τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης।


Τέλος, ο διεθνούς φήμης Ερευνητής της Φυσιολογίας Αναπαραγωγής, κ। Γιώργος Νίκας ανέδειξε με την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία του νέες πτυχές που βοηθούν στην περαιτέρω κατανόηση της εμφύτευσης των εμβρύων με τη χρήση ηλεκτρονικού μικροσκοπίου τριών διαστάσεων (3D). «Οι πληροφορίες που λαμβάνονται με αυτή την τεχνική βοηθούν ήδη τους γυναικολόγους της Μονάδας του ΜΗΤΕΡΑ να εξατομικεύουν καλύτερα τις θεραπείες τους», είπε χαρακτηριστικά.


Μαζική ήταν παράλληλα η προσέλευση χθες, Κυριακή 18 Μαρτίου στην εκδήλωση για την ενημέρωση του κοινού, όπου δόθηκε ένα ανοιχτό βήμα διαλόγου στα ζευγάρια που θέλησαν να ενημερωθούν για τις νέες τεχνικές και τους παράγοντες που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα της εξωσωματικής γονιμοποίησης। Στα ζευγάρια που προσήλθαν, δόθηκε έκπτωση 20% για έναν κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης στη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (IVF) του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ και μία δωρεάν επίσκεψη σε διαιτολόγο και ψυχολόγο।


chemgarysmith150mav

 

Εξελίξεις στον τομέα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (IVF)

Παρουσιάσεις / slideshow

Παρουσιάσεις / youtube

Το όραμα του 2020!
Το καινούργιο Βιβλίο για την εξωσωματική γονιμοποίηση

 

12

  ISIGHT

  fotolia life2  

ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ
Ο δικτυακός μας τόπος στοχεύει στην ενημέρωση σχετικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση. Καλύπτονται θέματα θεωρητικά, τεχνικά, ενώ μπορείτε να βρείτε και διάφορες χρήσιμες
διευθύνσεις σχετικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
.:Ελλάδα για εξωσωματική:.  .:Τα στάδια της Εξωσωματικής γονιμοποίησης σε μια σελίδα:.
.:Δωρεάν ενημέρωση:.

line4

Ο πλήρης οδηγός για την εξωσωματική γονιμοποίηση - ρωτήστε μας για την εξωσωματική γονιμοποίηση ! E- [συμβουλευτική]

 ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEO

Εμβρυομεταφορά. Κλασική IVF. Γονιμοποιημένο ωάριο.
embryolab fert vidfront
Τα γονιμοποιημένα ωάρια καλλιεργούνται μέχρι την
ημέρα της εμβρυομετα-
-φοράς.
100,000 σπερματοζωάρια
προστίθενται σε κάθε ωάριο
και καλλιεργούνται
μέχρι το επόμενο πρωί.
Ένα γονιμοποιημένο ωάριο
στο οποίο διακρίνονται οι
δύο προπυρήνες του
που βρίσκονται στο
κέντρο του.

blogatbottom